Dedeman este interesat să cumpere un teren în București de la Industria Iutei

Dedeman este interesat să cumpere un teren în  București de la Industria Iutei
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 dec 2015

Retailerul de materiale de construcții Dedeman, deținut de frații Adrian și Dragoș Pavăl, este interesat să cumpere un teren de 2,7 hectare în zona Trafic Greu din București de la producătorul de țesături din in și cânepă Industria Iutei București la un preț de 230 de euro/mp, respectiv peste 6 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Prețul de vânzare va fi discutat de acționarii producătorului în luna ianuarie, iar reprezentanții acestuia au precizat pentru Profit.ro că nu a fost semnat încă un acord cu Dedeman.

"Prețul de 230 euro/mp plus TVA nu conține cheltuielile de demolare și de autorizare a demolării. Demolarea și obținerea autorizației de demolare nu intră în sarcina vânzătorului, iar prețul este valabil doar pentru SC Dedeman", se arată în convocatorul AGA.

Din banii obținuți din vânzarea terenului 10% vor fi folosiți pentr relocarea activității. Industria Iutei a vrut să vândă și în 2008 terenul fabricii, la un preț de peste 45 milioane euro, de peste 8 ori mai mult decât cel la care s-a convenit transferul către Dedeman.

Industria Iutei a avut anul trecut o cifră de afaceri de 3,3 milioane de lei și un profit de 300.000 de lei, cu 43 de angajați.

Fabrica Industria Iutei a fost înființată în 1928, având ca domeniu de activitate producția de sfori, țesături, saci, covoare și presuri din iută 100% sau în amestec cu in și cânepă, dar și produse nețesute.

În 1995, fabrica a fost privatizată prin metoda MEBO. Firma este deținută integral de Asociația Industria Iutei pentru Privatizare.

Rețeaua de bricolaj Dedeman Bacău deține o rețea de 42 de magazine la nivel national, fiind cea mai mare companie de profil de pe piața locală.

Cel mai nou magazin a fost deschis în octombrie la Timișoara, iar în acest an compania a mai livrat un magazin pe bulevardul Theodor Pallady din București, la intrarea pe autostrada spre Constanța.

Dedeman intenționează să ajungă la un număr de 50 de magazine într-un interval de doi ani, iar una dintre viitoarele unități se va afla în nordul Capitalei, lângă magazinul IKEA, pe șoseaua București-Ploiești, pe un teren cumpărat de la firma Aviația Utilitară, controlată de Sorin Avramescu.

Tot în București, Dedeman are în plan construirea unui magazin în apropierea centrului comercial Cora Pantelimon, pe un teren pe care l-a cumpărat anul trecut de la familia Prigoană.

Dedeman a încheiat anul trecut cu afaceri de 3,4 miliarde de lei, în creștere cu 26%, în timp ce profitul net s-a ridicat la 416 milioane de lei, în urcare cu 44%. 

Pe piața de bricolaj, estimate la 2-3 miliarde de euro, Dedeman concurează în special cu rețele străine, precum Brico Depot, Praktiker sau Leroy Merlin.

viewscnt
Afla mai multe despre
dedeman
teren
achizitie
industria iutei