Dezvoltatorii Sânpetru Residence din Brașov vor livra încă 200 de locuințe în acest an

Dezvoltatorii Sânpetru Residence din Brașov vor livra încă 200 de locuințe în acest an
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mar 2018

Sânpetru Residence, unul din cele mai mari proiecte rezidențiale aflate în dezvoltare în Brașov, va ajunge în acest an la 800 de locuințe finalizate, după livrarea a aproape 200 de noi apartamente și case.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investiția totală în dezvoltarea proiectului va ajunge astfel la 12 milioane de euro, iar până în 2022 ar putea fi finalizate 1.400 de locuințe.

”Brașovul trece printr-o efervescență rezidențială. Estimăm că 2017 a adus finalizarea a 2.100 de locuințe în Brașov și împrejurimi, unde cele mai intense zone de dezvoltare sunt Sânpetru și Cristian. Aproximativ 50% dintre apartamentele nou dezvoltate se adresează segmentului mass market însă observăm o creștere a cererii pe segmentul middle market, pentru apartamente mai spațioase și cu un amplasament mai bun”, afirmă Răzvan Calița, managing partner al Coldwell Banker Alpin, biroul local al companiei de consultanță imobiliară Coldwell Banker România.

În România au fost construite anul trecut 53.301 locuințe, cu 2,1% mai multe decât în anul anterior CITEȘTE ȘI În România au fost construite anul trecut 53.301 locuințe, cu 2,1% mai multe decât în anul anterior

Prețurile medii de vânzare au înregistrat anul trecut o creștere de aproximativ 5%, până la 980 de euro pe metrul pătrat, iar pentru acest an este estimată o creștere a prețurile de vânzare de aproximativ șapte procente, Brașovul urmând să depășească astfel în premieră pragul de 1.000 de euro pe metrul pătrat.

”Creșterea prețurilor estimată în acest an vine ca urmare a majorării costurilor de dezvoltare, de la prețurile terenurilor la costurile forței de muncă din construcții, insă ritmul este unul moderat, dacă îl comparăm cu rata inflației și luăm în calcul că vorbim de o perioadă de 12 luni. Înregistrăm și o cerere în creștere din partea mediului de business, în special din sectoarele industriale, IT și automotive, randamentul anul potențial pe segmentul de închirieri fiind de 6% - 7% în euro, ceea ce face ca achiziționarea unui apartament să fie atractivă și din punct de vedere investițional”, explică Răzvan Calița.

De altfel, circa 17% din locuințele cumpărate în cadrul Sânpetru Residence sunt achiziționate în scop investițional.

Aproximativ 2.200 de locuințe se află în acest moment în diferite etape de dezvoltare în Brașov și împrejurimi și ar urma să fie livrate pe piață în acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
sanpetru residence
brasov
locuinte