Dezvoltatorul austriac Immofinanz a încasat în România chirii de aproape 50 milioane euro

Dezvoltatorul austriac Immofinanz a încasat în România chirii de aproape 50 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 apr 2018

Immofinanz, unul dintre cei mai importanți jucători pe piața imobiliară din România, a raportat anul trecut venituri din chirii în România de 49,8 milioane euro, reprezentând 21,2% din veniturile din totale din închirieri totale la nivel de Grup.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Proprietățile Immofinanz din România reprezintă 19,6% din portofoliul total al companiei și includ 67 de proprietăți cu o valoare de 822,8 milioane euro.

Portofoliul de investiții finalizate în valoare de 622,1 milioane de euro cuprinde 9 clădiri de birouri (14,2% din portofoliul total de birouri) și 6 proprietăți retail (23,1% din portofoliul total de retail).

Rata de ocupare a ramas stabilă, la nivelul de 94,6%.

Lone Star își vinde participația la GTC, unul dintre cei mai vechi dezvoltatori imobiliari din România. Fondul american, printre cele mai mari din lume, vrea să iasă de pe piața locală CITEȘTE ȘI Lone Star își vinde participația la GTC, unul dintre cei mai vechi dezvoltatori imobiliari din România. Fondul american, printre cele mai mari din lume, vrea să iasă de pe piața locală

Piețele principale unde grupul derulează afaceri sunt Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, România și Polonia.

Din grupul dezvoltatorului austriac Immofinanz fac parte companii active, în România, în domeniul închirierii de imobile cu destinație birouri: Bucharest Corporate Center (BCC) SRL, Cora GS SRL, Capri Trade SRL, Global Trust SRL, S-Park Offices SRL, Italian-Romanian Industrial Development Enterprise - IRIDE SA, Immoeast Băneasa Airport Tower SRL și Băneasa 6981 SRL.

În România, portofoliul de retail al Immofinanz include în prezent patru centre comerciale Vivo!, în Cluj-Napoca, Constanța, Baia Mare și Pitești, care sunt în prezent complet ocupate și au o suprafață închiriabilă totală de 147.000 metri pătrați.

Dezvoltatorul austriac a anunțat în februarie că a oprit procesul de fuziune cu IMMO, deținut de miliardarul rus Boris Mints, operațiune prin care cele două companii, care dețin cumulat 15% din spațiile de birouri din România, ar fi urmat să creeze cel mai mare dezvoltator de real-estate din Austria, inclusiv pe piața locală, hotărând acum să analizeze și "alte opțiuni strategice".

În 2017, Immofinanz a vândut toate cele cinci mall-uri administrate în Moscova către dezvoltatorul imobiliar rus Fortgroup.

viewscnt
Afla mai multe despre
immofinanz
chirii
romania