Dezvoltatorul ceh RC Europe inaugurează la Oradea al treilea proiect de retail sub brandul NEST

Dezvoltatorul ceh RC Europe inaugurează la Oradea al treilea proiect de retail sub brandul NEST
scris 26 aug 2020

Dezvoltatorul ceh RC Europe, care a lansat clădiri de birouri și parcuri de retail în diferite orașe din țară, inaugurează cel de-al treilea parc de retail al grupului din România, cu o investiție totală de 9 milioane de euro.

Parcul de retail sub conceptul NEST se află în Oradea și ocupă o suprafață închiriabilă de circa 6.500 de metri pătrați. Lucrările de construcție pentru parcul de retail din Oradea au demarat în octombrie 2019.

NEST Oradea este cel de-al doilea proiect de retail al RC Europe localizat în România și livrat în 2020, în urma deschiderii NEST Miercurea Ciuc, în luna mai. Primul parc de retail NEST din România a fost deschis la Dorohoi, în 2017. În afara celor trei proiecte din România, compania a mai dezvoltat și are în administrare două parcuri de retail NEST în Serbia, unde intenționează să dezvolte noi proiecte în 2020.

Piața rezidențială din Transilvania trece prin cele mai bune momente din ultimele trei decenii CITEȘTE ȘI Piața rezidențială din Transilvania trece prin cele mai bune momente din ultimele trei decenii

„Suntem încântați să anunțăm inaugurarea NEST din Oradea, al doilea parc deschis în 2020 după cel din Miercurea Ciuc, la începutul acestui an. Credem în potențialul dezvoltării parcurilor de retail și deschiderea NEST Oradea confirmă încrederea constantă a acționarilor noștri în potențialul pieței românești”, a declarat Andrei Rati, Country Manager al RC Europe în România.

RC Europe a fost fondată în 2005 și este un dezvoltator și investitor ceh specializat în administrare, dezvoltare și în consultanță pentru proiecte din segmentele de retail, spații de birouri și rezidențial. Compania a dezvoltat și are în administrare numeroase proiecte de clădiri de birouri, parcuri de retail, ansambluri rezidențiale și lanțuri de supermarketuri, fiind activă în Cehia, România, Serbia și Croația. RC Europe este specializată în dezvoltarea de complexe de afaceri, retail și supermarketuri, iar printre clienții săi se numără: Tesco, Penny Market, Billa, Lidl, PROFI, OBI, OKAY, Deichmann, CCC, PEPCO, Gate, JYSK, Pompo și Sportisimo.

În România, RC Europe a finalizat deja un proiect de retail NEST cu o suprafață închiriabilă de 12.000 mp în Miercurea Ciuc și un proiect de 4.000 mp suprafață închiriabilă în Dorohoi. Dezvoltatorul deține cinci clădiri de birouri: două în Pitești, iar restul de trei în Craiova, Drobeta și Slatina, totalizând peste 18.000 mp suprafață închiriabilă. Compania are în plan dezvoltarea unei clădiri de birouri de clasă A în București, Arc Office Building, care va ocupa o suprafață închiriabilă de 30.000 mp și un nou parc de retail în Sighișoara. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rc europe
nest