Doar 3 din 10 români sunt mulțumiți în totalitate de casa recent achiziționată în limita bugetului. Care sunt motivele

Doar 3 din 10 români sunt mulțumiți în totalitate de casa recent achiziționată în limita bugetului. Care sunt motivele

Sursa foto:flickr

Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 9 iun 2016

Doar 3 din 10 români sunt mulțumiți în totalitate de locuința recent achiziționată, în limita bugetului disponibil, cei mai mulți fiind nemulțumiți de diverse aspecte, precum distanța față de centrul orașului, lipsa unui parc în apropiere, a locurilor de parcare suficiente în jurul blocului respectiv sau a unei guri de metrou, potrivit unui studiu realizat de rețeaua de agenții imobiliare RE/MAX.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Față de media Europei, în România, noii proprietari de locuințe sunt în special tineri, programul guvernamental Prima Casă având o contribuție semnificativă în acest sens. Totuși, nu toți sunt pe deplin mulțumiți de alegerea făcută, majoritatea optând pentru o locuință în ansamblurile rezidențiale noi dezvoltate în zone mai îndepărtate de centrul orașului doar pentru a se încadra în bugetul de care dispun", a declarat Răzvan Cuc, Președinte RE/MAX România.

Pe de altă parte, potrivit RE/MAX, în ceea ce privește durata procesului de achiziționare a locuinței, românii se situează la același nivel cu restul europenilor, dedicând căutărilor o perioadă de aproximativ două luni, timp în care vizionează în medie șapte apartamente sau case.

A dat în plată și e fericită: Am senzația că am câștigat la loto. Am câștigat 200.000 de franci! CITEȘTE ȘI A dat în plată și e fericită: Am senzația că am câștigat la loto. Am câștigat 200.000 de franci!

Rezultatele studiului mai arată că 80% din europeni sunt siguri că au luat decizia potrivită și sunt mulțumiți sau foarte mulțumiți de noua lor locuință, indiferent de vârstă.

Austria și Elveția sunt țările unde a fost înregistrat cel mai mare grad de mulțumire în ceea ce privește locuința achiziționată recent.

Acestea sunt urmate de Suedia, Olanda și Marea Britanie, state în care majoritatea celor care au cumpărat recent o locuință se declară mulțumiți sau foarte mulțumiți de alegerea făcută.

Prima idee a noului primar al Bucureștiului: RATB gratuit pentru toată lumea! CITEȘTE ȘI Prima idee a noului primar al Bucureștiului: RATB gratuit pentru toată lumea!

În top urmează proaspeții proprietari din Finlanda, Portugalia, Germania, Slovacia și Turcia, care s-au declarat mulțumiți de noua locuință în proporție de 34% - 41%.

În cadrul studiului, consultanții RE/MAX au chestionat persoane cu vârste cuprinse între 20 și 59 de ani în legătură cu procesul achiziționării proprietăților – care sunt cele mai importante aspecte care contează în luarea deciziei finale, dar mai ales cât de mulțumiți sunt de alegerea făcută.

viewscnt
Afla mai multe despre
studiu
locuinte
romania
re/max