Eșec repetat - Primăria Brașov vrea să cumpere Hanul de la Pietrele lui Solomon, o clădire emblematică pentru oraș

Eșec repetat - Primăria Brașov vrea să cumpere Hanul de la Pietrele lui Solomon, o clădire emblematică pentru oraș
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 dec 2023

Consiliul Local Brașov a respins, din nou, proiectul de hotărâre privind achiziționarea de către municipiul Brașov a fostului han de la Pietrele lui Solomon, a terenului pe care este amenajat capătul de linie RATBV și a unei suprafețe din pădurea de lângă han.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De data aceasta, pentru a-i convinge pe aleși, primarul Brașovului a anunțat că petiția online inițiată de el a fost semnată de 3.119 persoane, iar pentru alte 1.378 de opțiuni „pentru” se așteaptă e-mailurile de confirmare. „Sunt aproximativ 5.000 de mesaje de susținere a demersului. În plus, aprobarea acestei hotărâri ne poate scuti de unele litigii cu proprietarii, având în vedere că acolo, în mandatul trecut, a fost amenajat ilegal, pe o proprietate privată, capătul de linie RATBV. Proprietarul a reclamat această situație, iar despăgubirile ce ar trebui plătite de municipiul Brașov sunt de ordinul sutelor de mii de euro”, a declarat primarul, citat de BZB.

Două tinere câștigă lunar sume uriașe din închirierea unor case pe care nu le dețin CITEȘTE ȘI Două tinere câștigă lunar sume uriașe din închirierea unor case pe care nu le dețin

Din vara acestui an, primarul Brașovului a încercat de mai multe ori să-i convingă pe aleșii locali brașoveni să voteze achiziția fostului han și a terenului în suprafață de 14.663 de mp, valoarea estimată a proprietății fiind de 1.246.335 euro, cost obținut în urma negocierii prețului stabilit de expert, care era mai mare.

Vechiul han, construit la sfârșitul secolului al XIX-lea, a fost locuit până în anul 2009. De-a lungul timpului a găzduit o moară, o cârciumă, apoi un restaurant. De mai mulți ani a fost abandonat și lăsat în paragină. Imobilul nu este inclus în lista monumentelor istorice.

 

O cunoscută agenție de turism din România și-a cerut insolvența CITEȘTE ȘI O cunoscută agenție de turism din România și-a cerut insolvența

Popas pentru toți turiștii care mergeau spre Pietre sau Poiană, dat fiind că era singurul din zonă, clădirea a devenit ulterior „casă” pentru oamenii străzii. Însă, nivelul de degradare a crescut atât de mult, încât și aceștia s-au retras.

viewscnt
Afla mai multe despre
brasov
hanul de la pietrele lui solomon