EXCLUSIV Ali Madadi, proprietarul Rădăcini Motors, își extinde prezența pe piața rezidențială cu un nou proiect peste drum de viitorul cartier IKEA

EXCLUSIV Ali Madadi, proprietarul Rădăcini Motors, își extinde prezența pe piața rezidențială cu un nou proiect peste drum de viitorul cartier IKEA
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 3 feb 2020

Omul de afaceri Ali Madadi (57 de ani), proprietarul comerciantului de autovehicule Rădăcini Motors, pregătește pentru acest an dezvoltarea unui proiect rezidențial pe malul lacului Grivița, peste drum de proiectul de locuințe pe care îl autorizează divizia imobiliară a grupului IKEA.

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Tranzacția prin care Vastint România, parte a grupului suedez IKEA, a cumpărat terenul de 48 de hectare al fostului IAS Mogoșoaia de la omul de afaceri Teia Sponte a dat startul unei serii de alte tranzacții care au ridicat valoarea zonei Sisești din nordul Bucureștiului.

La circa doi ani distanță de la acest eveniment reper, Ali Madadi a cumpărat un teren de circa 6.000 de metri pătrați de la Volksbank România. Recent, omul de afaceri a primit autorizația de construire pentru un complex cu 74 de apartamente.

„Va fi o singură clădire realizată în trepte, cu trei corpuri, plus două de legătură, cu două, patru și șase etaje. În trecut, pe acest teren, Volksbank voia să își construiască un sediu. Au început săpăturile pentru fundație în 2005, după care a venit criza și au oprit șantierul. Noi am preluat terenul acum doi ani și am reautorizat proiectul, transformându-l din birouri în locuințe. Va fi o suprafață construită de circa 10.000 de metri pătrați, iar investiția poate fi estimată la 5-6 milioane de euro. Acum facem studii de piață pentru zonă și credem că o să începem să construim anul acesta. Va fi următorul proiect pe care îl vom începe după faza a doua de la Aviației Tower. Proiectul se va adresa clasei medii. Arhitectura proiectului este realizată de Dorin Ștefan“, a declarat, pentru Profit.ro, Filip Todosia, reprezentantul Rădăcini Estate.

INFOGRAFIC Situație paradoxală: În 2019 au fost construite cele mai multe locuințe din ultimul deceniu, dar s-a consemnat cel mai mic volum de tranzacții din ultimii ani CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Situație paradoxală: În 2019 au fost construite cele mai multe locuințe din ultimul deceniu, dar s-a consemnat cel mai mic volum de tranzacții din ultimii ani

El spune că Rădăcini își asumă rolul de pionier și că nu așteaptă ca proiectul IKEA să ridice valoarea zonei pentru a începe lucrările.

Profit.ro a anunțat recent că Ali Madadi va investi încă 20 milioane de euro în faza a doua de dezvoltare a ansamblului rezidențial Aviației Tower, primul proiect al noii sale divizii imobiliare. În prima etapă a proiectului s-au construit 134 de apartamente, iar în etapa a doua se vor mai dezvolta alte 170 de unități locative, în total o investiție de circa 40 milioane de euro.

Investitorul mai are în proces de autorizare și un parc industrial la Chitila. În plus, Madadi mai deține și un teren de 12 hectare în Voluntari, cumpărat la licitație, pe care analizează dacă să îl dezvolte sau să îl vândă.

Marii proprietari de clădiri din România: Recepția locuințelor va fi întârziată de noua lege a branșamentelor CITEȘTE ȘI Marii proprietari de clădiri din România: Recepția locuințelor va fi întârziată de noua lege a branșamentelor

Baza afacerilor antreprenorului Ali Madadi este grupul Rădăcini, unul dintre cei mai mari comercianți de autovehicule din România. Grupul comercializează mărcile Opel, Citroën, Peugeot, Mazda, Suzuki, Volkswagen și Honda și rulează anual peste 100 milioane de euro. Înainte de lansarea diviziei imobiliare, grupul a mai construit un proiect rezidențial în zona Plevnei și o clădire de birouri proiectată de arhitectul Dorin Ștefan.

În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, o dovadă a revenirii încrederii în piață, sentiment care se reflectă și în volumul de vânzări de proprietăți. Numărul tranzacțiilor imobiliare a revenit pe creștere în iulie 2019, după ce a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Anul trecut au fost încheiate circa 540.000 de tranzacții, cu 4,1% mai puține decât în 2018.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
radacini motors
ali madadi
ikea
vastint