Fostul edil al Sectorului 3, Eugen Pleșca, a primit autorizație pentru un nou proiect rezidențial, pe aceeași stradă cu cel dezvoltat de familia Negoiță, a primarului în funcție

Fostul edil al Sectorului 3, Eugen Pleșca, a primit autorizație pentru un nou proiect rezidențial, pe aceeași stradă cu cel dezvoltat de familia Negoiță, a primarului în funcție
scris 17 ian 2020

Omul de afaceri Eugen Pleșca (69 de ani), fost primar al Sectorului 3 și unul dintre fondatorii FSN, a primit autorizație de construire pentru un bloc cu 33 de apartamente pe aceeași stradă cu ansamblul Palladium Residence, dezvoltat în ultimii ani de familia Negoiță, a primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, relevă date analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Eugen Pleșca deține jumătate din firma Ideal Invest Construct, însă este partener pasiv, afacerea fiind condusă de Emil Balint și soția acestuia, Virginia, potrivit datelor termene.ro. Prin această firmă a obținut luna trecută o autorizație pentru un bloc a cărui valoare de construcție a fost estimată în actele depuse la Primăria Sector 3 la 10,1 milioane de lei.

Blocul este format din trei tronsoane cuplate și are trei etaje. Apartamentele din proiect sunt vândute la un preț de 1.000 de euro/metru pătrat util, inclusiv balcon, iar locurile de parcare supraterane se vând cu 3.500 de euro, potrivit unui anunț publicat pe site-ul de promovare al proiectului.

Ideal Invest Construct a mai dezvoltat în 2015 un ansamblu cu vile în apropierea acestui nou proiect, pe strada Gura Ialomiței, care a intrat în atenția Asociației Salvați Bucureștiul. Președintele asociației, Nicușor Dan, acuza atunci că autorizația de construire a fost emisă de primarul Robert Negoiță cu încălcarea mai multor norme legale, însă autoritățile au negat acest fapt.

Pleșca a construit încă șapte proiecte sub brandul Ideal Residence, cu peste 150 de apartamente și zeci de vile, majoritatea în zona Theodor Pallady - Policolor. În 2007, dezvoltatorul a realizat și o clădire de birouri de talie mică, în zona Dudești a Bucureștiului, în care își are sediul societatea de servicii financiare Prime Transaction.

EXCLUSIV FOTO Adrian Polec cumpără un teren de la unul dintre cei mai mari constructori greci și vrea să dezvolte un hotel cu 14 etaje în centrul Bucureștiului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Adrian Polec cumpără un teren de la unul dintre cei mai mari constructori greci și vrea să dezvolte un hotel cu 14 etaje în centrul Bucureștiului

Ideal Invest Construct a cunoscut un vârf de activitate în 2017, când a înregistrat vânzări de 2,7 milioane de euro, pentru ca în 2018 să coboare la o cifră de afaceri de 1,5 milioane de euro și să înregistreze primul an de pierderi, potrivit datelor transmise Ministerului Finanțelor Publice.

Interesant este faptul că noul proiect la firmei lui Pleșca urmează a fi dezvoltat pe aceeași stradă cu Palladium Residence, adică Drumul Gura Arieșului, fost Drumul Gura Caliței. Complexul de apartamente, dezvoltat de familia primarului Robert Negoiță, a început să fie ridicat încă din 2014 în spatele fostei fabrici Policolor. Prima jumătate a acestui ansamblu este definitivată, având peste 800 de apartamente predate, potrivit site-ului de prezentare al proiectului, iar până la final se vor construi 8 imobile cu 2.500 de apartamente.

Înainte de 1989, Eugen Pleșca a fost ofițer în cadrul Ministerului de Interne și avocat al Baroului Dâmbovița, iar după Revoluție a devenit subprefect în Prefectura Municipiului București. Mandatul de primar al Sectorului 3 l-a avut în perioada 2000-2004. El a fost membru fondator al FSN, FDSN și PDSR și președinte al PDSR Sector 3 între 1996 și 2000.

EXCLUSIV Fostul șef SIF Banat-Crișana Dragoș Bîlteanu cumpără teren de la arabi pentru a construi peste 1.600 de apartamente dedicate corporatiștilor din Pipera CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fostul șef SIF Banat-Crișana Dragoș Bîlteanu cumpără teren de la arabi pentru a construi peste 1.600 de apartamente dedicate corporatiștilor din Pipera

În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, o dovadă a revenirii încrederii în piață, sentiment care se reflectă și în volumul de vânzări de proprietăți. Numărul tranzacțiilor imobiliare a revenit pe creștere în iulie 2019, după ce a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Anul trecut au fost încheiate circa 540.000 de tranzacții, cu 4,1% mai puține decât în 2018.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
eugen plesca
robert negoita
palladium residence
ideal residence