EXCLUSIV Daniel Sava, patronul unuia dintre principalii constructori din Focșani, ridică un cartier cu 2.200 de apartamente în sudul Bucureștiului

EXCLUSIV Daniel Sava, patronul unuia dintre principalii constructori din Focșani, ridică un cartier cu 2.200 de apartamente în sudul Bucureștiului

Grand Kristal Residence

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 7 iul 2020

Omul de afaceri Daniel Dumitru Sava, proprietarul Edildanconstruct - unul dintre principalii constructori din Focșani, dezvoltă un cartier cu 2.200 de apartamente în sudul Bucureștiului mizând pe perspective pozitive ale pieței rezidențiale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

O tranzacție imobiliară cu Mădălina Oprișan, fiica lui Marian Oprișan, președintele PSD Vrancea, l-a adus pe Daniel Sava în atenția presei, care relatează că omul de afaceri este un apropiat al politicianului.

Acum, investitorul lucrează la finisajele interioare ale primelor 4 blocuri, dintr-un total de 22 de imobile proiectate, pe un teren de 10 hectare, cumpărat la licitație de la o bancă, în zona Metalurgiei din sudul capitalei.

„Perspectivele pieței rezidențiale sunt bune. Avem în lucru 644 de apartamente și sunt antecontractate 85% dintre ele în proiectul Grand Kristal (vânzările se derulează de un an și jumătate, n.red.). La Focșani am finalizat un proiect în primăvară și nu am început altceva, momentan“, a declarat, pentru Profit.ro, Daniel Dumitru Sava, proprietarul Edildanconstruct.

Până la finalul anului trebuie predate în jur de 500 de apartamente, iar alte 4 blocuri sunt la stadiul de structură. Investiția este estimată la circa 75 milioane de euro, fără costul terenului. Construcția este asigurată de propria echipă a lui Daniel Sava, plus subcontractori.

„Avantajul proiectului la vânzare este prețul mai mic față de al celorlalte din zonă, de aici și numărul mare de antecontracte și rezervări încheiate până acum. Apartamentele se vând cu 1.000 de euro/metru pătrat, în timp ce concurența vinde de la 1.100 de euro/metru pătrat în sus. Profilul clientului din zona de sud a Bucureștiului arată că prețul contează în decizia de cumpărare, nu doar poziția“, spune Cătălin Grigore, proprietarul companiei Sud Rezidențial, care asigură vânzarea ansamblului.

EXCLUSIV Fundația Onassis, după achiziția sediului Coca-Cola: Continuăm investițiile motivați de perspectivele economiei românești CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fundația Onassis, după achiziția sediului Coca-Cola: Continuăm investițiile motivați de perspectivele economiei românești

Proiectul dispune de 2.400 de locuri de parcare supraterane ce sunt vândute cu 3.000 de euro.

Ansamblul este situat lângă Piața de Gros din Berceni și are deschidere la două străzi: Dumitru Brumărescu și Drumul Dealu Bradului. Primăria Sectorului 4 intenționează să transforme strada Drumul Dealu Bradului într-un bulevard de 40 de metri lățime, cu o bandă de spațiu verde pe mijloc. A realizat studiul de fezabilitate și este în etapa de avizare a proiectului. Strada începe la magazinul Metro și urmează să se închide la 1 km distanță într-un alt sens giratoriu. Această investiție ar debloca aproape 250 de hectare de teren din zonă, vitregite de accesul la infrastructură.

Daniel Sava a mai construit ansamblul Kristal Residence cu circa 500 de apartamente, parte a Metalurgiei Park, tot în zona de sud. El mai deține o serie de depozite la Deva și a dezvoltat mai multe proiecte rezidențiale în Focșani.
EXCLUSIV Cel mai mare constructor din România, Bog’Art, cumpără un teren de la OMV Petrom și intră pe sectorul dezvoltărilor de apartamente premium CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cel mai mare constructor din România, Bog’Art, cumpără un teren de la OMV Petrom și intră pe sectorul dezvoltărilor de apartamente premium

Anul trecut, Edildanconstruct a raportat o cifră de afaceri de 7,3 milioane euro, în creștere cu 4,4% față de rezultatele anului anterior, potrivit datelor înregistrate de Ministerul Finanțelor Publice. În 2018, firma a obținut fonduri europene nerambursabile în valoare de 2,8 milioane de lei pentru diversificarea activităților.

În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, o dovadă a revenirii încrederii în piață, sentiment care s-a reflectat în volumul de vânzări de proprietăți din primul trimestru. În ciuda evoluției pozitive de la începutul anului, investitorii imobiliari preconizează o scădere a volumului de tranzacții în următoarea perioadă din cauza epidemiei de coronavirus.

Numărul tranzacțiilor imobiliare și-a continuat, în luna mai, scăderea abruptă începută în aprilie, de această dată fiind raportat un minus de 27,8%, comparativ cu luna mai a anului trecut, până la circa 32.000 de contracte, o urmare așteptată pe fondul restricțiilor impuse în timpul stării de urgență, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

EXCLUSIV Tranzacția imobiliară a anului, de aproape 100 milioane euro, cu proprietarul mall-ului Sun Plaza - blocată de coronavirus CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacția imobiliară a anului, de aproape 100 milioane euro, cu proprietarul mall-ului Sun Plaza - blocată de coronavirus

Volumul de tranzacții din primele cinci luni este în scădere și el, cu 4,5%, comparativ cu aceeași perioadă din 2019, în contextul în care primul trimestru din 2020 a adus cu 14,7% mai multe tranzacții imobiliare decât în perioada similară din 2019.

Prima lună din acest an a început în creștere, cu peste 35.000 de contracte de vânzare-cumpărare semnate, un avans de 14,6% comparativ cu aceeași lună din 2019. Februarie a continuat creșterea, cu un avans de 21,5%. În martie, deși la jumătatea lunii a fost declanșată starea de urgență, românii au încheiat peste 48.000 de tranzacții, cu 8,6% peste volumul lunii corespondente din 2019. Numărul tranzacțiilor imobiliare s-a prăbușit în luna aprilie cu 33,8%, până la circa 27.000 de contracte.
Numărul tranzacțiilor imobiliare a revenit pe creștere în iulie 2019, după ce a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an. Anul trecut au fost încheiate circa 540.000 de tranzacții, cu 4,1% mai puține decât în 2018.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
daniel sava
edildanconstruct
grand kristal