EXCLUSIV Epidemia nu oprește toate proiectele. Primarul din Titu intră pe piața rezidențială din București cu un proiect în Băneasa, alături de proprietarii benzinăriei și fitofarmaciilor Rom Star

EXCLUSIV Epidemia nu oprește toate proiectele. Primarul din Titu intră pe piața rezidențială din București cu un proiect în Băneasa, alături de proprietarii benzinăriei și fitofarmaciilor Rom Star
scris 22 apr 2020

Primarul PNL al orașului dâmbovițean Titu, Traian Niculae, aflat la al doilea mandat, intră pe piața rezidențială din București, cu un proiect ce urmează a fi dezvoltat în parteneriat cu familia Neagu, proprietarii benzinăriei și fitofarmaciilor Rom Star.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Viitorul proiect este amplasat în nordul Bucureștiului, în apropiere de spitalul Băneasa al rețelei Regina Maria și de lacul Băneasa, într-o zonă cu vile. De altfel, investiția va fi realizată în locul unei case cu etaj, pe un teren de aproape 2.000 de metri pătrați.

Proiectul este format din patru blocuri interconectate, a câte două, trei și patru etaje, și ar putea cuprinde aproximativ 50 de apartamente, o investiție de peste 2 milioane de euro, potrivit calculelor Profit.ro, bazate pe date promovate de investitori.

Traian Niculae este implicat în proiect, alături de soția sa, Mariana, prin intermediul firmei N.T.C Helene Impex, care gestionează și o patiserie în Titu.

„Sunt în colaborare cu un partener în acest proiect și nu am hotărât încă nimic legat de numărul de apartamente. Avem terenul și vrem să îl dezvoltăm, dar așteptăm indicatorii urbanistici din PUZ“, a declarat, pentru Profit.ro, Traian Niculae.


Primarul mai deține, alături de soția sa, două terenuri de 450 de metri pătrați și 560 de metri pătrați în București, și alte două loturi în Târgoviște, în nume propriu. Tot în București a cumpărat în 2017 două case de 140 de metri pătrați și 100 de metri pătrați, potrivit ultimei sale declarații de avere. Traian Niculae mai are construită o casă în Târgoviște din 1992.

Declarație de Avere Primar ... by Alexandru Urzica on Scribd

Partenerul de afaceri al primarului este familia Mariana și Ion Neagu, alături de fiul lor, Eduard George, patronii Rom Star din Lungulețu, grup care gestionează o benzinărie în Lungulețu și vrea să mai construiască una în Târgoviște, care comercializează materiale de construcții, are magazine agricole în Lungulețu și Titu și dispune de o serie de spații comerciale, clădiri și terenuri arabile în Lungulețu, Titu și Târgoviște.

Familia Neagu a mai inițiat în 2018 o investiție imobiliară, alături de familia Kaduri din Israel. Peste drum de complexul Lidl și Jysk din Titu, cele două familii au început construcția unui centru comercial de 3.200 de metri pătrați. Mini mall-ul Titu Center este o investiție de circa 3 milioane de euro ce va avea o galerie de magazine, sală de conferințe, cinematograf și fast-food-uri, potrivit anunțului investitorilor.

În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari. În ciuda evoluției pozitive din primul trimestru, investitorii imobiliari preconizează o scădere a volumului de tranzacții în următoarea perioadă din cauza epidemiei de coronavirus.

Numărul tranzacțiilor imobiliare a revenit pe creștere în iulie 2019, după ce a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Anul trecut au fost încheiate circa 540.000 de tranzacții, cu 4,1% mai puține decât în 2018. Prima lună din acest an a început în creștere, cu peste 35.000 de contracte de vânzare-cumpărare semnate, un avans de 14,6% comparativ cu aceeași lună din 2019. Februarie a continuat creșterea, cu un avans de 21,5%. În martie, deși la jumătatea lunii a fost declanșată starea de urgență, românii au încheiat peste 48.000 de tranzacții, cu 8,6% peste volumul lunii corespondente din 2019. Primul trimestru din 2020 a adus cu 14,7% mai multe tranzacții imobiliare decât în perioada similară din 2019.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
traian niculae
primar titu
rom star
familia neagu
titu center