EXCLUSIV FOTO Cehii de la RC Europe au finalizat achiziția unui teren în Miercurea Ciuc pe care Plaza Centers începuse construcția unui mall. Fac în loc un parc de retail susținut de Lidl

EXCLUSIV FOTO Cehii de la RC Europe au finalizat achiziția unui teren în Miercurea Ciuc pe care Plaza Centers începuse construcția unui mall. Fac în loc un parc de retail susținut de Lidl
scris 12 iul 2019

Dezvoltatorul imobiliar ceh RC Europe, fondat de antreprenorii Miroslav Hartman și Jan Prokop – foști directori ai retailerului german Lidl, a finalizat achiziția unui teren din Miercurea Ciuc pe care israelienii de la Plaza Centers începuseră înainte de criză să construiască un mall, într-o tranzacție de 1,58 milioane euro.

Terenul de 37.000 de metri pătrați cuprinde structura de mall începută de Plaza  Centers. O parte din aceasta a fost demolată, iar acum au început lucrările de construcție a primului parc de retail din Miercurea Ciuc, cu o suprafață de 12.000 de metri pătrați, investiție estimată la 13 milioane de euro.

Plaza Centers a anunțat că aproximativ 750.000 de euro din banii încasați de la cehi vor fi direcționați către deținătorii de obligațiuni ai companiei.

EXCLUSIV Tranzacție în lucru: Immofinanz a scos la vânzare trei clădiri de birouri din portofoliul său românesc CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție în lucru: Immofinanz a scos la vânzare trei clădiri de birouri din portofoliul său românesc

Parcul de retail, ce va intra în rețeaua Nest a RC Europe, va fi inaugurat în prima jumătate a anului 2020 și va avea al doilea Lidl din oraș, plus alte 20 de magazine, printre care JYSK, Sportisimo, Deichmann, Takko, CCC, Pepco, Kik Textilen, Zoomania și Orsay. Proiectul este gândit și cu peste 500 de locuri de parcare.

„Credem în potențialul orașului Miercurea Ciuc, iar dezvoltarea noastră în acest oraș confirmă încrederea asociatului nostru ceh în România”, a declarat Andrei Rați, country manager RC Europe pe România.Compania lui Hartman și Prokop a intrat în 2006 pe piața românească pe filiera serviciilor de dezvoltare oferite Lidl, Penny Market și Kaufland. Practic, RC Europe identifica terenuri pretabile pentru cei trei retaileri, le cumpăra, obținea autorizații de construire și le vindea către aceștia pregătite de construcție. Au dezvoltat în acest fel circa 60 de supermarketuri la nivel național.

Profit.ro a prezentat, în exclusivitate, planurile de zeci de milioane de euro pe care cehii le au pentru piața imobiliară românească.

Lion’s Head a finalizat achiziția Oregon Park, a doua cea mai mare tranzacție din istoria pieței imobiliare românești CITEȘTE ȘI Lion’s Head a finalizat achiziția Oregon Park, a doua cea mai mare tranzacție din istoria pieței imobiliare românești

Suprafața de spații comerciale moderne din regiunea central-vestică a țării, care cuprinde și județul Harghita, a ajuns la 1,18 milioane de metri pătrați la finalul anului trecut, iar dezvoltatorii au în lucru pentru următorii doi ani proiecte de retail care vor mai adăuga 239.000 de metri pătrați în această regiune a țării, potrivit datelor companiei de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

În ciuda faptului că stocul din această regiune este depășit doar de București, în Harghita nu există nicio structură modernă de centru comercial sau parc de retail de peste 5.000 de metri pătrați.

viewscnt
Afla mai multe despre
rc europe
plaza centers
lidl
miercurea ciuc