EXCLUSIV FOTO O apropiată a familiei lui Dan Voiculescu a cumpărat de la stat terenul și ruina fostei fabrici de conserve Buftea, prima de acest fel din țară, înființată de prințul Barbu Știrbey

EXCLUSIV FOTO O apropiată a familiei lui Dan Voiculescu a cumpărat de la stat terenul și ruina fostei fabrici de conserve Buftea, prima de acest fel din țară, înființată de prințul Barbu Știrbey

Imagine de arhivă din timpul funcțiunii fabricii și clădirile în ruină de astăzi SURSA FOTO: Expresul de Buftea

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 12 feb 2024

Compania Dream Film Production Company, care le-a avut pe fiicele lui Dan Voiculescu drept asociați și este deținută acum de o directoare a Intact Media Group, a cumpărat, la licitație de la statul român, terenul și clădirile în ruină ale fostei fabrici de conserve alimentare Buftea, prima de acest fel din țară, înființată în 1870 de prințul Barbu Știrbey, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Dream Film Production Company, care a produs serialul de televiziune Adela și emisiunea Hello Chef, și-a adjudecat, la prețul de pornire de 1,05 milioane de euro, terenul de 10.545 de metri pătrați și cele 13 construcții anexe, în stare de ruină, aferente complexului Buftea, în urma unei licitații organizate de Regia Autonomă „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” (RA-APPS). La licitație s-a prezentat un singur participant.

EXCLUSIV VIDEO&FOTO Romexpo analizează condițiile pentru a face un hipodrom în locul centrului expozițional. În urmă cu peste 60 de ani exista Hipodromul Băneasa, după arhitectura unui celebru hipodrom parizian CITEȘTE ȘI EXCLUSIV VIDEO&FOTO Romexpo analizează condițiile pentru a face un hipodrom în locul centrului expozițional. În urmă cu peste 60 de ani exista Hipodromul Băneasa, după arhitectura unui celebru hipodrom parizian

Compania Dream Film Production Company, fostă Antena 4 SRL, o are ca unic asociat pe Dana Bugean (38 de ani), fostă președinte a Partidului Umanist Social Liberal și membru activ al partidului inspirat de Dan Voiculescu. Ea a lucrat ca jurnalist în cadrul grupului Intact, iar din 2011 este director de vânzări pe proiecte TV speciale în cadrul Antena Group. Bugean deține și cunoscutul furnizor de decorațiuni și cadouri pentru nunți și botezuri Le Cose Animate.

Până în noiembrie 2018, când și-a schimbat denumirea, firma Dream Film Production Company a fost deținută de Camelia și Corina Voiculescu, fiicele lui Dan Voiculescu, și de Grupul Industrial Voiculescu și Compania (GRIVCO) SA, potrivit datelor furnizate de termene.ro.

FOTO Simona Halep a plătit peste 2 milioane de euro pe două apartamente de lux cu vedere la parcul Verdi și lacul Floreasca CITEȘTE ȘI FOTO Simona Halep a plătit peste 2 milioane de euro pe două apartamente de lux cu vedere la parcul Verdi și lacul Floreasca

„Achiziția a fost o oportunitate. Încă nu avem planuri pentru această proprietate. Este vorba despre ruina fostei fabrici de conserve care a aparținut familiei Știrbey, dar care nu a făcut parte din proprietățile revendicate de moștenitori“, a declarat, pentru Profit.ro, Eugenia Bălan, CEO al Dream Film Production Company, fostă directoare a studiourilor Media Pro. 


Prințul Barbu Alexandru Știrbey (1873-1946), nepotul domnitorului Țării Românești Barbu Dimitrie Știrbey, și-a transformat moșiile lui din Buftea, Știrbeiu (astăzi Iancu Jianu, Jud. Olt), Galicea Mare (jud. Dolj) și Onești (jud. Iași) într-un conglomerat agricol aducător de profituri, prin investiții în prelucrarea produselor agricole. La Buftea a înființat în 1870 prima fabrică de conserve alimentare din țară.

EXCLUSIV Sorin Ioan Blaga pleacă din conducerea Liebrecht & wooD după 8 ani. Compania a renunțat la poziția de CEO în România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Sorin Ioan Blaga pleacă din conducerea Liebrecht & wooD după 8 ani. Compania a renunțat la poziția de CEO în România

Proprietatea tranzacționată se învecinează cu Domeniul Știrbey, cumpărat tot de Dream Film Production Company, în vara anului 2022, la un preț de 8.050.000 euro în cadrul unei licitații organizate în cadrul procedurii de faliment a fostului proprietar, Bucharest Arena.

Acum, noul proprietar al Domeniului Știrbey din Buftea pregătește reabilitarea și revitalizarea acestuia, proces care va începe cu o investiție de 3 milioane de euro în restaurante, cafenele, terenuri de sport și pavilioane noi, după cum a scris Profit.ro în premieră.

Planul este de a se păstra profilul concentrat pe evenimente al Domeniului Știrbey, spune Bălan.

One United Properties a cumpărat de la Hidroelectrica terenuri și clădiri ale Romaero, pe care va construi hangare și birouri. E posibil ca My Jet să fie chiriaș. Apare One Băneasa AirPark CITEȘTE ȘI One United Properties a cumpărat de la Hidroelectrica terenuri și clădiri ale Romaero, pe care va construi hangare și birouri. E posibil ca My Jet să fie chiriaș. Apare One Băneasa AirPark

Domeniul Știrbey a intrat în faliment din 2019 și a fost scos la licitație cu un preț de pornire de 7,9 milioane euro. În 2007, domeniul a fost cumpărat de la moștenitorii familiei Știrbey, pentru 9 milioane de euro, de către firma Bucharest Arena.

Palatul Știrbey este cel mai vast domeniu pentru evenimente din România, cu o istorie care începe în secolul al XIX-lea. Construcția Palatului Știrbey a început în anul 1850 la ordinul lui Barbu Dimitrie Știrbey și a durat până în anul 1863.

viewscnt
Afla mai multe despre
dan voiculescu
domeniul stirbey