Prețurile locuințelor din Germania - cele mai mari scăderi din ultimele 6 decenii. "Viteza și amploarea declinului sunt unice din punct de vedere istoric."

Prețurile locuințelor din Germania - cele mai mari scăderi din ultimele 6 decenii. "Viteza și amploarea declinului sunt unice din punct de vedere istoric."
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 9 feb 2024
Prețurile locuințelor germane au înregistrat, anul trecut, cea mai semnificativă scădere din ultimele 6 decenii. Conform Institutului Kiel pentru Economie Mondială (IfW), condominiile (case comune) din Germania au scăzut cu 8,9%, casele, cu 11,3% și apartamentele, cu 20,1%.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.
 
IfW a evidențiat unicitatea istorică a recesiunii actuale, declarând: "Viteza și amploarea declinului actual al prețurilor imobiliare din Germania sunt unice din punct de vedere istoric. Niciodată, de când comisiile de evaluare au început să colecteze prețurile de achiziție, în anii 1960, prețurile imobilelor nu au scăzut atât de rapid".
ULTIMA ORĂ Problemele de pe piața imobiliară comercială din SUA ajung în Europa. Obligațiunile unei mari bănci se prăbușesc. \ CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Problemele de pe piața imobiliară comercială din SUA ajung în Europa. Obligațiunile unei mari bănci se prăbușesc. "Cea mai mare criză imobiliară de la criza financiară încoace".

Cu toate acestea, acest declin abrupt urmează unei creșteri de prețuri unice din punct de vedere istoric, care a început în jurul anului 2009, cu prețuri care s-au triplat sau cvadruplat în diverse segmente înainte de inversarea bruscă din 2022.

"Având în vedere creșterile exorbitante ale prețurilor de peste zece ani și un nou mediu al ratelor dobânzilor, o fază de corecție a prețurilor este cu siguranță potrivită și nu este îngrijorătoare pentru economia generală", a declarat președintele IfW, Moritz Schularick.
viewscnt
Afla mai multe despre
germania
case
locuinte
ifw