EXCLUSIV GALERIE FOTO Topul celor mai scumpe locuințe vândute anul trecut în București

scris 21 ian 2020

Cele mai scumpe zece locuințe vândute anul trecut în București au o valoare cumulată de circa 19,5 milioane de euro, potrivit datelor colectate de Profit.ro de la principalii brokeri care intermediază vânzarea locuințelor de lux. Șase dintre acestea sunt penthouse-uri din zone exclusiviste.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Anul trecut s-a estimat că vor fi livrate peste 14.000 de locuințe noi pe piața rezidențială din București și împrejurimi în 2019, un punct maxim înregistrat în istoria modernă a acestui sector economic, conform unui studiu realizat de compania de consultanță imobiliară SVN. Aproximativ 50% din ofertă se adresează segmentului mediu de piață, caracterizat de suprafețe mai mari comparativ cu cele ale locuințelor similare finalizate anterior anului 1990. Locuințele încadrate în categoria mass market, caracterizată de prețuri mici, reprezintă 48% din totalul prognozat, conform calculelor SVN. Puțin peste 12% din această ultimă categorie revine segmentului low market, reprezentat de locuințe amplasate la marginea orașului, pentru ca restul, de sub 1%, să se refere la piața de locuințe de lux. Prețurile medii la care s-au vândut apartamente din această ultimă categorie pe parcursul anului trecut au variat între 2.000 și 2.800 de euro/metru pătrat construit, fiind cu circa 20% mai mici față de perioada de vârf atinsă în 2007-2008.

Cea mai scumpă proprietate vândută în 2019 este un penthouse amplasat în proiectul One Floreasca City. Investitorul One United Properties a semnat actele pentru vânzarea apartamentului situat la etajul 20 al celui mai înalt dintre cele trei turnuri rezidențiale din cadrul complexului din Floreasca. Prețul de 6,8 milioane de euro, fără TVA, este unul record pentru piața imobiliară românească, iar Profit.ro a prezentat în exclusivitate această tranzacție. Suprafața apartamentului va avea peste 1.000 de metri pătrați și va dispune de o piscină de 9 metri lungime și 3 metri lățime dispusă chiar lângă livingul care va avea o înălțime de 7 metri. Proprietarul va avea o priveliște de 360 de grade, apartamentul fiind îmbrăcat în sticlă și nu are vecini pe etaj.

INFOGRAFIC Situație paradoxală: În 2019 au fost construite cele mai multe locuințe din ultimul deceniu, dar s-a consemnat cel mai mic volum de tranzacții din ultimii ani CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Situație paradoxală: În 2019 au fost construite cele mai multe locuințe din ultimul deceniu, dar s-a consemnat cel mai mic volum de tranzacții din ultimii ani

Locul doi în topul Profit.ro este ocupat tot de un apartament la ultimul etaj din cadrul aceluiași proiect, One Floreasca City, care s-a tranzacționat, prin intermediul agenției SKIA Real Estate, la un preț de 3,5 milioane de euro, fără TVA. Acesta are peste 600 de metri pătrați și este situat la etajul 15 al primului turn rezidențial. Cu o priveliște panoramică asupra cartierului Floreasca, zona de living are o înălțime de 3,8 metri și o suprafață de 132 de metri pătrați, la care se adaugă zona de „hobby room“ cu încă 46 metri pătrați și spațiul de luat masa de 38 metri pătrați. Cele 4 dormitoare generoase sunt separate de zona de zi printr-o compartimentare gândită a oferi intimitate în orice moment al zilei.

Clasamentul este continuat de un penthouse din cadrul One Herăstrău Towers, cu perspective către lacul și parcul Herăstrau, care s-a vândut la un preț de 2,3 milioane de euro, fără TVA. Apartamentul este situat la etajul 12 al turnului A, imobil ce beneficiază de un spațiu deschis ce totalizează 508 metri pătrați și înălțime de 3,9 metri la zona de living. Terasa cu o suprafață de 250 metri pătrați oferă oportunitatea integrării unei grădini sau a unui spațiu de relaxare, aici fiind concepută și o piscină acoperită.

În cadrul aceluiași complex, One Herăstrău Towers, penthouse-ul situat la etajul 12 al corpului B s-a vândut cu 1,9 milioane de euro, fără TVA. Acest penthouse, cu o suprafață totală de 521 metri pătrați, va avea la terminarea construcției un living de 110 metri pătrați cu o înălțime de 3,9 metri și terase cumulate de 302 metri pătrați, precum și spații vitrate ce pun în valoare lumina naturală pe întreg parcursul zilei. O valoare adăugată a acestui penthouse este piscina acoperită.

EXCLUSIV FOTO Adrian Polec cumpără un teren de la unul dintre cei mai mari constructori greci și vrea să dezvolte un hotel cu 14 etaje în centrul Bucureștiului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Adrian Polec cumpără un teren de la unul dintre cei mai mari constructori greci și vrea să dezvolte un hotel cu 14 etaje în centrul Bucureștiului

Locul cinci în topul Profit.ro revine tot unui penthouse, tranzacționat chiar la finele anului 2019, în cadrul One Herăstrău Park, la un preț de 1,7 milioane euro, fără TVA. Această proprietate exclusivistă de tip duplex are un living cu o înălțime de 4 metri și o suprafață de 80 metri pătrați. Zona de dormit a fost structurată în 3 dormitoare cu dressing-uri și bai pentru fiecare. Suprafața totală a penthouse-ului este de 360 metri pătrați. Terasele apartamentului însumează 80 metri.

Locul șase revine unei vile cu șapte camere din Floreasca vândută, prin intermediul Cushman & Wakefield Echinox, la un preț de 1,3 milioane de euro. Proprietatea are o suprafață de 500 de metri pătrați și este structurată pe subsol, demisol, parter și două etaje.

Poziția cu numărul șapte este ocupată de o vila situată într-un ansamblu rezidențial din zona Pipera, cu vedere către Lacul Pipera, tranzacționată de brokerul Nordis. Agentul imobiliar nu a comunicat prețul la care s-a tranzacționat proprietatea, din motive de confidențialitate, dar prețul de listă al acestei proprietăți a fost de peste 550.000 de euro, fără TVA. Construit pe o suprafață de 4.000 metri pătrați, complexul cuprinde 11 locuințe, din care 10 sunt în sistem duplex (cuplate) și o locuință individuală, pe malul lacului. Vila tranzacționată este cea individuală, având un regim de înălțime Parter + Etaj1 + Etaj 2 retras și dispunând de o grădina pe malul lacului. Suprafața construită este de 300 metri pătrați, iar suprafața utilă de 230 metri pătrați. Fiecare locuință dispune de două locuri de parcare și grădina proprie.

Pe locul opt se află un apartament cu 4 camere, situat în zona Dorobanți Capitale, într-un complex residențial cu pază permanentă, curte comună amenajată cu spații verzi și sală de fitness. Apartamentul are o suprafață construită de 200 metri pătrați și utilă de 157 metri pătrați și beneficiază de parcare subterană, două terase generoase, vedere liberă și finisaje de calitate. Prețul de lista al acestei proprietăți a fost de peste 500.00 euro, fără TVA, și a fost tranzacționată tot de Nordis.

Marii proprietari de clădiri din România: Recepția locuințelor va fi întârziată de noua lege a branșamentelor CITEȘTE ȘI Marii proprietari de clădiri din România: Recepția locuințelor va fi întârziată de noua lege a branșamentelor

Penultima proprietate din clasament este un penthouse cu trei camere din zona Primăverii, vândut la un preț de 450.000 de euro, potrivit agenției Regatta, care a intermediat tranzacția. Penthouse-ul este situat la etajul șase, are o suprafață construită de 285 de metri pătrați și dispune de un loc de parcare. Eduard Uzunov, președintele Regatta, spune că firma sa a tranzacționat anul trecut proprietăți în valoare totală de 18,5 milioane euro, din care aproximativ 8,3 milioane euro au fost proprietăți din zona rezidențială, iar restul proprietăți comerciale.

Locul zece în topul celor mai scumpe locuințe vândute în 2019 în București îi revine unei vile individuale, situate în cartierul Aviației, în imediata vecinatăte a stației de metrou Aurel Vlaicu, a Parcului Herăstrău și a mallului Promenada. Vila are o suprafață utilă de 180 metri pătrați, cu o amprentă de 100 metri pătrați. Terenul pe care este construită proprietatea are o suprafață de 180 metri pătrați, din care curte liberă 80 metri pătrați. Prețul de listă a fost peste 440.000 euro, potrivit agentului intermediar, Nordis.

viewscnt
Afla mai multe despre
top locuinte
locuinte scumpe
lux