Tranzacție: Globalworth a devenit acționar unic al companiei care deține clădirea Renault Bucharest Connected. Surse: Pregătește construcția unei noi clădiri de birouri în zonă

Tranzacție: Globalworth a devenit acționar unic al companiei care deține clădirea Renault Bucharest Connected. Surse: Pregătește construcția unei noi clădiri de birouri în zonă
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2020

Globalworth a devenit unic acționar al firmei proprietare a clădirii Renault Bucharest Connected, în urma achiziției pachetului de 50% din proiect, deținut de compania Elgan Group, reprezentată de antreprenorul israelian  Simon Roth.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lucrările au fost începute în luna august 2017, iar clădirea a fost finalizată în luna februarie 2019. 

La acest moment, compania Globalworth, în parteneriat cu Simon Roth, pregătește construcția unei noi clădiri de birouri în zona Preciziei din București, după ce a dezvoltat cu același partener sediul central al grupului Renault România, tot în aceeași zonă, informație anunțată în exclusivitate de Profit.ro. Dezvoltarea, al cărei cost poate fi estimat la câteva zeci de milioane de euro, va fi pe un teren în suprafață de 12.196 de metri pătrați.

Volumul spațiilor industriale și logistice - aproape de anii record. Calcul: Firmele localizate pe foste platforme industriale vor fi nevoite să migreze către spații industriale moderne, pentru angajați și autorizație CITEȘTE ȘI Volumul spațiilor industriale și logistice - aproape de anii record. Calcul: Firmele localizate pe foste platforme industriale vor fi nevoite să migreze către spații industriale moderne, pentru angajați și autorizație

Globalworth și Simon Roth sunt la a treia afacere imobiliară împreună, prima fiind parafată în 2017, când compania fondată de Ioannis Papalekas a cumpărat de la Simon Roth depozitul de piese auto al Renault din comuna Oarja pentru 42,5 milioane de euro. Ulterior au realizat sediul de 42.300 de metri pătrați al Renault, de pe urma căruia încasează o chirie anuală de 5,7 milioane de euro și care are o valoare de peste 77 milioane de euro, potrivit rapoartelor financiare ale Globalworth.

Omul de afaceri Simon Roth este cunoscut pentru dezvoltarea mai multor proiecte imobiliare printre care Auchan Logistics (38.000 mp în Ungaria), Volvo Trucks Factory & Logistics (19.300 mp în Franța), Renault-Nissan Logistics (19.500 mp în Ungaria), Bogáncs Estates Office & Logistics (57.000 mp în Ungaria) și DHL Express HQOffice & Logistics (14.500 mp în Ungaria).

Recent, Globalworth a obținut un credit de tip revolving în valoare de 200 de milioane de euro de la un consorțiu format din șapte bănci, dintre care două românești. Din consorțiu face parte și Bank of China, una dintre cele mai mari din lume, care susține în premieră un investitor cu activități în România. Investitorul a anunțat că împrumutul îi oferă flexibilitate în programul de dezvoltări pe care îl are în derulare în România și Polonia.

Globalworth a anunțat recent că este în due diligence detaliat pentru achiziția unor proprietăți în valoare totală de peste 300 milioane de euro din România, motiv pentru care investitorul va realiza o majorare de capital.

viewscnt
Afla mai multe despre
globalworth
renault bucharest connected
elgan group