EXCLUSIV Grupul Uniqa, al doilea asigurător din Austria, la un pas de achiziția clădirii de birouri The Light One de la Ion Rădulea

EXCLUSIV Grupul Uniqa, al doilea asigurător din Austria, la un pas de achiziția clădirii de birouri The Light One de la Ion Rădulea

The Light One

scris 31 mar 2021

Compania Uniqa Real Estate Management, administratorul activelor imobiliare ale asigurătorului austriac Uniqa, a intrat în etapa finală de achiziție a primei clădiri de birouri dezvoltate de River Development, compania omului de afaceri Ion Rădulea, în cadrul proiectului The Light din zona Politehnică a Bucureștiului, spun surse din piața imobiliară. Tranzacția, ce depășește 50 de milioane de euro, a fost anunțată de Profit.ro din momentul inițierii.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Prima clădire a complexului The Light a fost scoasă pe piață de către River Development în 2019 cu un preț de 54,1 milioane de euro, echivalentul unui randament brut de sub 7%, mișcare despre care Profit.ro a scris în premieră.

VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici

Imobilul are un grad de ocupare de peste 90% și chiriași precum Regina Maria, cu cel mai mare centru pediatric al lor și cabinete dedicate adulților, ON Semiconductor, Comdata, Manpower Group, Sweat Concept, Vego Holding sau Banca Transilvania.

Reprezentanții River Development nu au dorit să comenteze informațiile Profit.ro, iar cei ai Uniqa nu au răspuns până la publicarea acestui articol.

Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei CITEȘTE ȘI Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei

Complexul The Light, care presupune construirea a trei clădiri de birouri și a unui bloc cu 196 de apartamente, a fost proiectat cu gândul la vânzare. Dezvoltatorul a avut o experiență similară în 2006, când a vândut două clădiri de birouri din cadrul Sema Parc către Europolis (actualul CA IMMO) pentru 90 de milioane de euro.

Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G CITEȘTE ȘI Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G

River Development a livrat, la finalul anului 2019, prima clădiri de birouri din The Light, o investiție de 33,5 milioane de euro, care a scos pe piață un spațiu de 21.653 de metri pătrați. Imobilul cu 11 etaje a fost scos la închiriere cu 14,5 euro/metru pătrat, potrivit informațiilor Profit.ro.

„Considerăm că tot conceptul oferă o perspectivă interesantă și largă pentru agenda investitorilor interesați să se implice într-un pipeline pe termen mediu. Putem spune că am proiectat The Light One astfel încât să devină o clădire cât mai profitabilă și atractivă și din punct de vedere investițional“, declara Ion Rădulea în urmă cu un an.


Uniqa mai deține pe piața românească două imobile de birouri: Floreasca Tower și sediul central al Uniqa, ambele amplasate în nordul Bucureștiului. Floreasca Tower, o clădire cu o suprafață închiriabilă brută de 7.614 metri pătrați, amplasată peste drum de mallul Promenada, a fost cumpărată de Uniqa în 2005 de la Raiffeisen evolution și Strabag, dezvoltatorul și constructorul imobilului. Uniqa a deținut până în decembrie 2016 o treime din acțiunile Raiffeisen evolution – divizia de dezvoltare imobiliară a grupului financiar austriac Raiffeisen, iar ulterior participația sa a fost cumpărată de Strabag.

FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilor CITEȘTE ȘI FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilor

Uniqa Real Estate a mai cumpărat o clădire de birouri situată la intersecția străzilor Ceasornicului și Nicolae Caramfil pentru a grupa aici operațiunile de asigurări ale Uniqa din București. Clădirea de circa 3.500 metri pătrați găzduise anterior sediul băncii UniCredit.

Grupul Uniqa este al doilea asigurător de pe piața austriacă, după Vienna Insurance Group (proprietarul Asirom, Omniasig și BCR Asigurări de Viață). Divizia sa imobiliară administrează circa 300 de proprietăți în Austria, Germania și Europa Centrală și de Est. Proprietățile deținute de Uniqa au o suprafață totală de 1 milion de metri pătrați.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
uniqa
river development
the light one
ion radulea