EXCLUSIV IGSU cumpără cu fonduri europene, de la One United Properties, clădirea principală din One North Gate Pipera, pentru amenajarea Centrului Național de Răspuns la Dezastre. Prima vânzare a One United

EXCLUSIV IGSU cumpără cu fonduri europene, de la One United Properties, clădirea principală din One North Gate Pipera, pentru amenajarea Centrului Național de Răspuns la Dezastre. Prima vânzare a One United

IGSU ar urma să se mute în clădirea mai mare a complexului One North Gate

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 1 feb 2022
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) se află în proces de achiziție a clădirii principale din cadrul complexului de birouri One North Gate din Pipera, de la dezvoltatorul imobiliar One United Properties, pentru a amenaja Centrul Național de Răspuns la Dezastre, cuprins în finanțarea europeană de 682 milioane de euro primită în 2020, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

IGSU este în proces de evaluare a ofertelor pentru Centrul Național de Răspuns la Dezastre. „A devenit stringentă identificarea unei soluții pentru rezolvarea spațiului locativ necesar funcționării Centrului Național de Răspuns la Dezastre, care să dispună de spații utile, astfel încât activitatea instituției să se poată desfășura în bune condiții, dar mai ales pentru reunirea sub același acoperiș a tuturor structurilor implicate în răspunsul în situații de urgență“, au transmis pentru Profit.ro reprezentanții IGSU.
Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente

Sursele Profit.ro indică faptul că oferta depusă la licitație de One United Properties este opțiunea IGSU, negocierile între cele două părți fiind la final. Dezvoltatorul imobiliar a participat la licitație cu clădirea mai mare, cea cu 6 etaje și o suprafață închiriabilă de circa 18.000 de metri pătrați, plus un subsol de 12.000 de metri pătrați, proprietate a cărei valoare de piață se ridică la peste 30 de milioane de euro.

„Deși One North Gate S.A. a depus oferta în cadrul procedurii organizate de IGSU, procedura nu este finalizată la această dată și câștigătorul nu a fost deocamdată selectat, astfel încât ONE nu poate comenta nimic altceva în ceea ce privește o procedură aflată în derulare“, a declarat, pentru Profit.ro, Victor Savi-Nims, Chief Legal Officer în cadrul One United Properties.
EXCLUSIV Robertino Georgescu se asociază cu Marius Bușu. Pregătesc 5 ansambluri rezidențiale cu peste 1.000 de apartamente, printre care două turnuri în buza Deltei Văcărești. „Ne dorim să fie cel mai întrăzneț proiect arhitectural din Sectorul 4!\ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Robertino Georgescu se asociază cu Marius Bușu. Pregătesc 5 ansambluri rezidențiale cu peste 1.000 de apartamente, printre care două turnuri în buza Deltei Văcărești. „Ne dorim să fie cel mai întrăzneț proiect arhitectural din Sectorul 4!" One United Properties s-a angajat să livreze clădirea către IGSU complet echipată și funcțională, după un proces de renovare care va dura aproximativ un an, potrivit surselor Profit.ro. Valoarea contractului de aducere la standard a clădirii se ridică la circa 7 milioane de euro. 

Dezvoltatorul imobiliar va rămâne, după vânzare, cu clădirea mai mică de birouri, cu 4 niveluri, o suprafață închiriabilă de circa 4.500 de metri pătrați și parcări supraterane, a cărei valoare de piață se ridică la 10 milioane de euro. One United Properties și companiile din grupul său au avut sedii în clădirea mai mică a complexului până de curând, acestea fiind, recent, mutate în One Tower.

One United Properties a cumpărat proiectul de birouri din Pipera cu 16,8 milioane de euro la o executare silită din 2017. Complexul a fost dezvoltat în 2007 de omul de afaceri Marius Ivan pe un teren de 12.000 de metri pătrați. 
FOTO Luxten autorizează un complex imobiliar de peste 50 de milioane de euro în locul sediului său central. Primele imagini cu planul CITEȘTE ȘI FOTO Luxten autorizează un complex imobiliar de peste 50 de milioane de euro în locul sediului său central. Primele imagini cu planul IGSU a semnat, în martie 2020, cel mai mare contract de finanțare din fonduri europene primit vreodată de inspectorat. Comisia Europeană a aprobat un program de finanțare în valoare de 682 de milioane de euro, bani ce trebuie folosiți pentru dotarea cu tehnică și echipamente multirisc a IGSU. 

Concret, 44 de unități subordonate IGSU, 7 unități ce țin de Inspectoratul General de Aviație din cadrul MAI (IGAv), precum și Serviciul de Ambulanță București-Ilfov (SABIF) vor beneficia de echipamente ce cresc capacitatea de răspuns de la 13,50 de minute (2018) la 12,06 minute datorită performanțelor tehnice superioare, dar și eficientizării modului de gestionare a intervențiilor. Din aceeași bani se achiziționează și clădirea ce va fi adaptată necesităților pentru crearea Centrului Național de Răspuns la Dezastre.
 
Tranzacționarea One North Gate este prima vânzare a One United Properties, companie concentrată pe acumularea și dezvoltarea de proprietăți. Clădirea făcea parte din portofoliul diviziei de birouri a One United Properties, coordonată de omul de afaceri Ionuț Dumitrescu, alături de clădirile One Tower, One Herăstrău Office și One Cotroceni Park din București. 
viewscnt
Afla mai multe despre
igsu
one united properties
one north gate
centrul national de raspuns la dezastre