EXCLUSIV Immofinanz, unul dintre cei mai vechi investitori imobiliari din România, pregătește construcția unui hotel pe aceeași stradă cu noul Marriott

EXCLUSIV Immofinanz, unul dintre cei mai vechi investitori imobiliari din România, pregătește construcția unui hotel pe aceeași stradă cu noul Marriott

Proiectul Iride City desenat în 2014

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 30 ian 2020

Compania austriacă Immofinanz, unul dintre cei mai vechi investitori imobiliari din România, pregătește actele necesare construirii unui hotel în cadrul complexului de birouri Iride de peste drum de stația de metrou Pipera, pe aceeași stradă cu recent inauguratul Courtyard by Marriott.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Hotelul va avea 11 etaje și va fi lângă noua clădire myhive, parte a Iride din Pipera.

Immofinanz a început în 2014 extinderea parcului de afaceri Iride. A fost dezvoltată o clădire nouă de birouri, sub brandul myhive, cu potențial de a extinde complexul cu alte clădiri, iar anul trecut a începe renovarea anumitor clădiri vechi. Proiectul inițial de extindere viza și construcția unui hotel cu 11 etaje și 140 de camere.

"Immofinanz evaluează constant oportunitățile de piață și ia în calcul dezvoltarea proiectelor potențiale. Acestea sunt comunicate oficial de către companie, în momentul în care sunt complet definite", au declarat reprezentanții companiei, la solicitarea Profit.ro pentru mai multe detalii despre proiectul de hotel.

Immofinanz are în pregătire, la nivel local, proiecte imobiliare în valoare de 95 milioane de euro, aproape jumătate din suma calculată la nivel de grup, potrivit ultimului raport financiar al companiei. În primele trei trimestre din 2019, cele 17 proprietăți funcționale din portofoliul românesc al Immofinanz au generat venituri din chirii de 34,1 milioane de euro, valoare identică cu cea de dinainte cu un an.

EXCLUSIV Gigantul american WeWork renunță la România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Gigantul american WeWork renunță la România

Pe aceeași stradă cu proiectul Immofinanz, lituanienii de la Apex Alliance au inaugurat în toamna anului trecut primul hotel Courtyard by Marriott din România. Hotelul are 259 de camere dispuse pe 13 etaje și a presupus o investiție de 22,5 milioane de euro.

Ca urmare a gradelor bune de ocupare obținute de hotelurile din România în ultimii ani și a cadrului fiscal prietenos vor apărea în următoarea perioadă noi investiții atât în industria hotelieră, cât și în cea a restaurantelor sau de entertainment. Mai mult de 40 de hoteluri mari urmează să apară în următoarele 24 de luni în România, ceea ce presupune cel puțin 400 milioane euro care vor fi investite în industrie, a declarat recent, pentru Profit.ro, Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România.

O dovadă a efervescenței pieței hoteliere bucureștene este și decizia lanuțului hotelier francez Accor de a deschide un hotel Tribe și un aparthotel Adagio, în premieră pentru piața românească, informație anunțată în exclusivitate de Profit.ro.

Piața de proiectare pentru hoteluri din România a crescut în ultimii ani, iar cererea pentru astfel de proiecte s-a majorat cu 50% în 2018, comparativ cu anul anterior, spunea, recent, Eliza Yokina, senior partner al biroului de arhitectură Cumulus.

viewscnt
Afla mai multe despre
immofinanz
hotel
iride
marriott