Construcția de hoteluri în România înregistrează o creștere semnificativă. Cererea de proiectare s-a majorat cu 50%

Construcția de hoteluri în România înregistrează o creștere semnificativă. Cererea de proiectare s-a majorat cu 50%
scris 24 nov 2019

Piața de proiectare pentru clădiri și hoteluri din România a crescut în ultimii ani, iar cererea pentru astfel de proiecte s-a majorat cu 50% în 2018, comparativ cu anul anterior, afirmă Eliza Yokina, senior partner al biroului de arhitectură Cumulus.

"Piața este într-un trend de expansiune, investițiile sunt în creștere, astfel și necesitatea de proiecte este crescută în comparație cu ultimii 2-3 ani. Judecând după solicitări și după dinamica pieței de construcții, credem că piața de proiectare pentru clădiri și hoteluri din România este în creștere. Cererile pentru proiecte de hotel au crescut cu 50% față de cererile din 2017. Noi derulăm afaceri anuale în medie de aproximativ 250.000 - 300.000 de euro pentru proiecte de hoteluri. În 2018, proiectarea de hoteluri a sumarizat 20% din cifra noastră de afaceri", a declarat, pentru Agerpres, reprezentanta Cumulus Architecture.

Aceasta a adăugat că valoarea costului proiectării unui hotel depinde de serviciile solicitate de clienți și poate oscila între 10 și 20% din investiția totală.

Franța: Peste 1.500 de castele sunt scoase la vânzare. Ofertele au explodat în ultimii ani CITEȘTE ȘI Franța: Peste 1.500 de castele sunt scoase la vânzare. Ofertele au explodat în ultimii ani

În ceea ce privește sprijinul pe care statul îl acordă acestui sector, Yokina a amintit de reducerea taxării salariilor pentru angajații firmelor cu activități în domeniul construcțiilor și a proiectării.

În portofoliul de proiecte al companiei se află lucrările efectuate pentru Courtyard by Marriott 4 stele, Moxy 3 stele by Marriott, Autograph 5 stele by Marriott și Hilton Garden Inn 4 stele, care au început în 2017 și 2018 și au fost programate să se încheie în vara și toamna lui 2019, respectiv începutul lui 2020 și 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
hotel
constructie
proiectare
crestere
majorare
yokina
cumulus