EXCLUSIV Ionuț Dumitrescu pregătește un nou depozit de proximitate Eli Xpress lângă parcul cu depozitele Arctic, pe care l-a dezvoltat alături de frații Pavăl și pe care tocmai l-a vândut

EXCLUSIV Ionuț Dumitrescu pregătește un nou depozit de proximitate Eli Xpress lângă parcul cu depozitele Arctic, pe care l-a dezvoltat alături de frații Pavăl și pe care tocmai l-a vândut
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 6 sep 2021

Omul de afaceri Ionuț Dumitrescu, cunoscut pentru activitatea sa de antreprenoriat în consultanță și dezvoltări imobiliare, a cumpărat un teren în Chitila pe care vrea să construiască, anul viitor, un nou depozit din rețeaua sa nou înființată Eli Xpress, specializată în hale de proximitate. Noua investiție este lipită de parcul logistic pe care l-a construit în Chitila, alături de Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, și pe care tocmai l-a vândut către sud-africanii de la Fortress.

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Ionuț Dumitrescu și partenerii săi de afaceri au cumpărat, în decembrie anul trecut, un teren în suprafață de circa 1,9 hectare amplasat între proiectul logistic Eli Park 1, dezvoltat tot de echipa sa, și furnizorul de sticlă personalizată Moteco Glass.

Pe acest lot, investitorul a început deja procedurile pentru construcția unui depozit cu o suprafață totală de aproximativ 10.000 de metri pătrați.

„Proiectul va fi realizat sub conceptul Eli Xpress, de depozite mai mici, nu va fi integrat în Eli Park 1. Sperăm să începem construcția la începutul anului viitor. Avem deja clienți pentru închirierea spațiilor“, a declarat, pentru Profit.ro, Ionuț Dumitrescu, fondatorul Element Industrial.

Antreprenorul a lansat, anul trecut, o nouă linie de afaceri care se bazează pe conceptul de depozite de proximitate, cu suprafețe cuprinse între 6.000 și 12.000 de metri pătrați și situate în vecinătatea marilor orașe sau chiar în interiorul lor.

Primul proiect din rețea a fost un depozit de 11.000 de metri pătrați cumpărat în Constanța de la distribuitorul de băuturi alcoolice Bere Băuturi și închiriat către Altex și Bere Băuturi.

EXCLUSIV AFI Europe pregătește terenul pentru un proiect imobiliar mixt de anvergură, în spatele mall-ului din Cotroceni, cu PUZ propriu. Demolează o fostă sucursală BCR și va începe cu apartamente de închiriat CITEȘTE ȘI EXCLUSIV AFI Europe pregătește terenul pentru un proiect imobiliar mixt de anvergură, în spatele mall-ului din Cotroceni, cu PUZ propriu. Demolează o fostă sucursală BCR și va începe cu apartamente de închiriat

Grupul Element a mai anunțat anul acesta achiziția unui teren de 2,7 hectare la intrarea în Pitești, lângă centrul comercial Jupiter City, unde intenționează să dezvolte tot un proiect de proximitate logistică.

Intenția investitorului este de a dezvolta o rețea de astfel de proiecte, fie prin achiziția unor depozite existente, fie prin construcția lor.

În paralel, dezvoltatorul continua și extinderea rețelei Eli Parks. În august 2019, Ionuț Dumitrescu a început un parteneriat cu frații Pavăl, care au preluat 70% din firma care dezvoltă parcul logistic Eli Park 1. Printre chiriașii acestui proiect, cu o suprafață de 50.000 de metri pătrați, se numără Arctic, Decor Floor, Dentotal, Mobilier 1 sau Euro Games Techonology. Recent, retailerul de pantofi Kalapod și compania de tehnologie în domeniul jocurilor de noroc Novomatic au închiriat peste 7.000 de metri pătrați în acest proiect.

Frații Pavăl și Ionuț Dumitrescu au vândut, recent, parcul din Chitila către investitorul sud-african Fortress. Directorul executiv al companiei Fortress a anunțat, recent, o achiziție în valoare de 30 de milioane de euro pentru o proprietate în România.

One United Properties - afaceri record CITEȘTE ȘI One United Properties - afaceri record

Tranzacția reprezintă intrarea Fortress pe sectorul industrial și direct pe piața imobiliară românească, compania fiind prezentă până acum doar ca acționar principal al NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor imobiliar din România, după valoarea activelor.

Proprietarii Dedeman s-au asociat cu firma lui Dumitrescu și pentru dezvoltarea unui parc logictic de circa 65.000 de metri pătrați la Bacău, pe un teren de 13 hectare, și a unui proiect logistic de circa 54.000 de metri pătrați lângă fabrica Ford din Craiova, demersuri prezentate în exclusivitate de Profit.ro.

Reprezentanții Element Industrial au anunțat, în trecut, că fraților Pavăl le-a fost propusă extinderea colaborării și pentru proiectele pe care compania le pregătește în Târgoviște și Timișoara.

Ionuț Dumitrescu mai deține un teren în Târgoviște (aproape de fabrica Arctic din Ulmi), un lot de 10 hectare în Timișoara (centura de Nord spre Sânandrei) și alt teren peste drum de Eli Park 1, unde a început anul acesta construcția unor depozite cu o suprafață totală, la finalizare, de 72.000 de metri pătrați.

Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, devin cei mai mari proprietari români de sedii pentru firme și singurii români din top 5. LISTA Afacerile celor doi frați CITEȘTE ȘI Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, devin cei mai mari proprietari români de sedii pentru firme și singurii români din top 5. LISTA Afacerile celor doi frați

Antreprenorul Ionuț Dumitrescu și-a făcut un renume din afacerile imobiliare pe care le-a creat și vândut de-a lungul timpului. El a vândut în 2008 compania Eurisko, pe care a fondat-o alături de Gabriel Marchievici, grupului american CBRE, pentru circa 35 milioane de dolari. Ulterior s-a concentrat pe intermedierea vânzărilor de terenuri pentru marii retaileri internaționali și pe dezvoltare imobiliară. El a construit în 2009 clădirea de birouri HQ Victoriei, în suprafață de 9.000 metri pătrați, care în 2012 a fost vândută fondului grec de investiții Zeus Capital pentru circa 12 milioane de euro. În 2015, a cumpărat de la producătorul de bere Heineken România terenul pe care a funcționat până în 2005 fabrica de bere Grivița din București, tranzacție evaluată la circa 15 milioane de euro. La un an diferență acesta a fost vândut dezvoltatorului lituanian Hanner pentru 5 milioane de euro. Noul proprietar vrea să facă aici un proiect mixt cu spații de birouri și locuințe.

La începutul anului 2019, Ionuț Dumitrescu s-a retras din asocierea Forte Partners, care a dezvoltat complexul de birouri The Bridge, și s-a alăturat companiei One United, unde coordonează o divizie de birouri. Alături de omul de afaceri turc Omer Susli, a cumpărat cu 17,5 milioane de euro fostul sediu central al firmei de asigurări Generali, tranzacție prezentată în exclusivitate de Profit.ro. În plus mai administrează clădirea North Gate din Pipera și a construit One Tower, într-o zonă centrală a orașului.

viewscnt
Afla mai multe despre
ionut dumitrescu
element industrial
eli xpress
eli park 1
fratii paval
dedeman
fortress