EXCLUSIV Jucătorul profesionist de poker Mikalai Vaskaboinikau a cumpărat One Herăstrău Office

EXCLUSIV Jucătorul profesionist de poker Mikalai Vaskaboinikau a cumpărat One Herăstrău Office

Mikalai Vaskaboinikau SURSA FOTO: Pokernews.com

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 16 mai 2023

Jucătorul profesionist de poker Mikalai Vaskaboinikau (36 de ani), aflat pe locul patru în topul câștigurilor realizate de belaruși din turneele de poker, a intrat pe piața imobiliară românească prin achiziția clădirii de birouri One Herăstrău Office, din nordul Bucureștiului, la un preț de 21 de milioane de euro, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Vaskaboinikau, născut în Vițebsk, al patrulea cel mai mare oraș din Belarus, are cetățenie cipriotă. El și compania sa Ivezti au cumpărat clădirea de birouri One Herăstrău Office de la dezvoltatorul imobiliar One United Properties și partenerii săi, Conarg (compania de construcții a lui Valentin Vișoiu) și proprietarul distribuitorului de materii prime farmaceutice Origin Pharma.

EXCLUSIV Grupul Supernova, cel mai mare proprietar de hipermarketuri Cora din România: Dacă va fi un transfer de la Cora la Carrefour, acesta se va face în toate centrele noastre. Continuă planul de expansiune CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul Supernova, cel mai mare proprietar de hipermarketuri Cora din România: Dacă va fi un transfer de la Cora la Carrefour, acesta se va face în toate centrele noastre. Continuă planul de expansiune

Jucători din piață susțin că Mikalai Vaskaboinikau ar fi realizat achiziția din România cu asistența grupului leton Vincit Union, condus de Vadims Reinfelds, fostul director adjunct al băncii ABLV - Vezi AICI detalii

Vincit Union se prezintă drept furnizor de servicii pentru investitori de tip „family office“, administratori ai averilor private și ai afacerilor familiilor bogate. Sursele Profit.ro spun că Vincit Union lucrează pentru trei familii din Letonia și vrea să mai facă achiziții imobiliare în România în numele acestora.

One Herăstrău Office este o clădire de birouri cu parter plus șapte etaje și locuri de parcare distribuite pe trei etaje subterane. Printre companiile care au sediul aici se numără Dr. Reddy’s Pharma, Grupo Confrasilvas, casa de avocatură Stratulat Albulescu și TechVentures Bank

EXCLUSIV FOTO Proprietarul covrigăriilor Matei intră pe piața imobiliară CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Proprietarul covrigăriilor Matei intră pe piața imobiliară

Mikalai Vaskaboinikau și-a început cariera de jucător de poker în studenție, după ce a văzut cum un prieten de-al său a câștigat 2.000 de dolari la un turneu. El a avut doi antrenori: pe Danila „dancer king“ Kisilev pentru poker online, iar pentru poker live pe Jenya Gavrilovich, care are o școală de poker în Minsk (Belarus), potrivit unui interviu acordat de acesta unei publicații de profil.

Alături de alți doi jucători de poker din Belarus, Stanislau Shylkou și Siarhei Ahapau, Mikalai Vaskaboinikau are investiții imobiliare în Letonia alături de grupul leton LNK Group, deținut de Alexander Milov. Printre acestea se numără complexul sportiv LNK Sporta Parks din Riga (Letonia).

Mikalai Vaskaboinikau a câștigat, în total, din turneele de poker live la care a participat până acum, peste 2,7 milioane de dolari, ceea ce îl înscrie pe locul patru în clasamentul celor mai buni jucători din Belarus și pe locul 712 în lume, potrivit The Hendon Mob, cea mai mare bază de date a turneelor de poker live din lume.

Câștigurile din poker ale lui Vaskaboinikau sunt similare cu cele obținute de românul Florian Duță, al doilea cel mai bun român la poker, după Alexandru Papazian.

viewscnt
Afla mai multe despre
mikalai vaskaboinikau
one herastrau office
one united properties
vincit union