EXCLUSIV Proprietarul restaurantelor McDonald’s: Piața imobiliară românească este atractivă, dar vine și cu provocări. Analizăm oportunitățile pe măsură ce apar. Planurile pentru acest an

EXCLUSIV Proprietarul restaurantelor McDonald’s: Piața imobiliară românească este atractivă, dar vine și cu provocări. Analizăm oportunitățile pe măsură ce apar. Planurile pentru acest an
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 26 mar 2019

Investitorul Hili Properties, parte a unui grup maltez care deține și restaurantele McDonald’s din România, va mai dezvolta în acest an două restaurante pentru operatorul rețelei McDonald’s din România, după ce anul trecut a deschis două unități, și urmărește piața imobiliară locală pentru noi oportunități de achiziții.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul Hili Ventures administrează atât afacerile imobiliare ale Hili Properties, cât și afacerea cu restaurante a Premier Capital, care, prin filiala Premier Restaurants România, operează 76 de restaurante McDonald’s în 23 de orașe din țară. Anul trecut, divizia imobiliară a grupului a anunțat că va susține dezvoltarea companiei-soră Premier Capital printr-un program investițional de 10 milioane de euro ce presupune inaugurarea a câte două restaurante McDonald’s pe an în următorii trei ani.

„Am deschis două restaurante în 2018 și alte două sunt planificate pentru 2019. În prezent, nu avem planuri concrete de achiziții în România, dar urmărim piața și vom analiza oportunitățile pe măsură ce apar. Piața românească este atractivă, dar are și unele provocări ce trebuie luate în considerare atunci când se analizează oportunitățile de investiții“,  spune pentru Profit.ro Sandra Murniece, managing director al Hili Properties.

ANALIZĂ Investitorii imobiliari observă primele semne de supraîncălzire a pieței. România devine atractivă pentru cumpărătorii cu „cash” CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Investitorii imobiliari observă primele semne de supraîncălzire a pieței. România devine atractivă pentru cumpărătorii cu „cash”

Potrivit acesteia, compania pe care o conduce deține patru proprietăți în România a căror valoare se ridică la 31 milioane euro. În funcție de tipul de achiziție, proiectele vizate de Hili sunt finanțate prin capital propriu sau finanțare externă companiei.

În prima jumătate a anului trecut, proprietățile românești ale Hili au generat un venit de 1,2 milioane de euro, cel mai mare din grup, după rezultatul din Letonia. În 2017, grupul maltez i-a plătit antreprenorului Ion Chirescu 30 milioane de euro pentru clădirea de birouri ART Business Center din nordul Bucureștiului, în care funcționează spitalul privat Ponderas Academic Hospital.

MAS Real Estate, proprietar al mai multor centre comerciale în orașe mici din România, a pregătit proiecte locale de peste 700 milioane euro, inclusiv un mall în locul unității militare unde a fost executat cuplul Ceaușescu CITEȘTE ȘI MAS Real Estate, proprietar al mai multor centre comerciale în orașe mici din România, a pregătit proiecte locale de peste 700 milioane euro, inclusiv un mall în locul unității militare unde a fost executat cuplul Ceaușescu

Hili Properties administrează pentru Hili Ventures o serie de proprietăți comerciale destinate închirierii în Letonia, Lituania, Estonia, Malta și România. Portofoliul companiei cuprinde spații de birouri și spații în care funcționează restaurante McDonald's. Din 2016, restaurantele sunt parte a companiei Premier Capital, divizia McDonald's a Hili Ventures. Premier Capital, prin filiala Premier Restaurants România, a investit peste 800 milioane lei în România, are 4.500 de angajați și primește zilnic peste 200.000 de clienți.

viewscnt
Afla mai multe despre
mcdonald’s
hili properties
piata imobiliara