FOTO Dezvoltatorul israelian Hagag începe consolidarea celei de-a doua clădiri istorice de pe Calea Victoriei, după fostul sediu Petrom

FOTO Dezvoltatorul israelian Hagag începe consolidarea celei de-a doua clădiri istorice de pe Calea Victoriei, după fostul sediu Petrom
scris 19 feb 2019

Grupul imobiliar israelian Hagag, care a accesat recent România ca primă piață în afara țării de origine, a obținut autorizația de construcție pentru consolidarea și modernizarea clădirii istorice de pe Calea Victorie, nr. 139, investiție estimată la 10 milioane de euro.

În primăvara anului trecut, investitorul a cumpărat două clădiri din centrul Bucureștiului, Victoriei 109 (fostul sediu Petrom) și Victoriei 139, și un teren de peste 3 hectare lângă pădurea Pipera, pentru care a plătit în total 20 milioane de euro, potrivit informațiilor transmise de companie. 

Imobilul din Victoriei 139 se va transforma într-un proiect rezidențial exclusivist cu 33 de apartamente de două, trei și patru camere. Finalizarea lucrărilor este estimată pentru ultimul trimestru din 2020. Anul trecut, dezvoltatorul a început și consolidarea fostului sediu Petrom, care va fi transformat în sediu pentru firme.

Volumul total al investițiilor imobiliare înregistrate în 2018 se ridică la 940 milioane euro. Investitorii români, implicați în circa 25% dintre tranzacții. ​Topul celor mai valoroase tranzacții CITEȘTE ȘI Volumul total al investițiilor imobiliare înregistrate în 2018 se ridică la 940 milioane euro. Investitorii români, implicați în circa 25% dintre tranzacții. ​Topul celor mai valoroase tranzacții

„Fațada edificiului va păstra arhitectura originală, iar structura de rezistență a clădirii va fi consolidată în întregime, eliminând vulnerabilitățile existente”,  a declarat Yitzhak Hagag, președinte al Hagag Group.

Consolidarea clădirilor de pe Calea Victoriei presupune o dublare a investiției inițiale. Investiția se adaugă fondului de 90 milioane de euro rezervat construcției unui ansamblu rezidențial localizat pe malul lacului Pipera din Voluntari.

Ansamblul H Pipera Lake va avea cinci blocuri cu șapte etaje și un total de 390 de apartamente. Întregul ansamblu rezidențial va număra 1.350 de apartamente de tip studio dublu, două și trei camere, dispuse în 17 imobile a câte șapte etaje fiecare.

Grupul Hagag a intrat în liga mare a investitorilor imobiliar în 2010, când s-a listat pe Bursa de la Tel Aviv. Până acum, grupul a dezvoltat peste 50 de proiecte rezidențiale și comerciale în Tel Aviv.  Frații Yitzhak și Eido Hagag s-au dezvoltat prin achiziția a o serie de investitori israelieni, iar anul trecut a fost unul dintre ofertanții interesanți să cumpere Africa Israel Investments, companie care deține în România mallul AFI Palace Cotroceni.

FOTO Dezvoltatorul israelian Hagag începe consolidarea celei de-a doua clădiri istorice de pe Calea Victoriei, după fostul sediu Petrom

viewscnt
Afla mai multe despre
hagag development europe
sediu petrom
victoriei 109