Pirelli își construiește o nouă hală în România, cu una dintre cele mai bogate familii din Belgia

Pirelli își construiește o nouă hală în România, cu una dintre cele mai bogate familii din Belgia
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 19 feb 2019

Compania italiană de anvelope Pirelli va avea o nouă hală în România, la Slatina, construită cu dezvoltatorul Warehouse & Distribution De Pauw (WDP), controlat de una dintre cele mai bogate familii din Belgia, o investiție WDP de aproximativ 40 de milioane de euro. Operațiunea a fost anunțată de Profit.ro luna trecută, într-un interviu cu omul de afaceri italian Stefano Albarosa, care ajunsese, în perioada de vârf a pieței imobiliare locale, liderul sectorului industrial-logistic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
Pilonul II – indispensabil pentru economia românească? (P) CITEȘTE ȘI Pilonul II – indispensabil pentru economia românească? (P)

Noul spațiu, care va fi folosit pentru depozitarea propriilor produse, va avea o suprafață de circa 60.000 metri pătrați și va fi finalizat în cel de-al treilea trimestru al anului viitor. Hala va fi construită lângă cea actuală, existentă în Slatina, în continuarea acesteia. 

Home Decor la feminin - 6 femei care au revoluționat lumea designului CITEȘTE ȘI Home Decor la feminin - 6 femei care au revoluționat lumea designului

După finalizarea construcției, Pirelli va închiria noua clădire logistică pe o perioadă de 15 ani. 

Pirelli își construiește o nouă hală în România, cu una dintre cele mai bogate familii din Belgia

Pirelli este al cincilea mare jucător pe piața anvelopelor, după Bridgestone, Michelin, Continental și Goodyear.

Compania, fondată în 1872, are unități de producție în 19 țări și operează o rețea de vânzări cu circa 14.600 puncte în peste 160 de state.

EXCLUSIV GALERIE FOTO Topul celor mai scumpe locuințe vândute anul trecut în București CITEȘTE ȘI EXCLUSIV GALERIE FOTO Topul celor mai scumpe locuințe vândute anul trecut în București

În România, Pirelli este prezentă prin intermediul fabricii din Slatina, inaugurată în 2005.

În 2017, cu peste 3.000 de angajați, compania a avut afaceri de 2,2 miliarde lei și un profit net de 78,4 milioane lei.

Conform datelor prezentate anterior de Profit.ro, Warehouse & Distribution De Pauw (WDP) și-a asigurat în ultimul trimestru al anului trecut un pachet de investiții noi în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro, cu precădere pe piața imobiliară românească, de unde a obținut 18,6 milioane de euro din închirierea spațiilor sale logistice și industriale în 2018.

EXCLUSIV FOTO Ion Țiriac pregătește cel mai mare proiect imobiliar al său, cu locuințe, birouri, magazine, dar și un hotel CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Ion Țiriac pregătește cel mai mare proiect imobiliar al său, cu locuințe, birouri, magazine, dar și un hotel

WDP deține în România 25 de proprietăți închiriabile cu o suprafață totală de peste 623.000 de metri pătrați și o suprafață de aproape 400 de hectare de teren destinat extinderii. Valoarea portofoliului imobiliar local al investitorului era de 447,3 milioane euro la finalul anului trecut și reprezintă o cotă de 13% din activitatea globală a dezvoltatorului belgian.

Familia de investitori, cu exponentul său Tony De Pauw, care conduce afacerile WDP, este creditată de publicația belgiană De Rijkste Belgen cu o avere de 554,4 milioane de euro, ceea ce o plasează pe locul 45 în topul celor mai bogați belgieni.

Investitorii belgienii au investit până acum peste un miliard de euro în proprietăți românești, majoritatea înainte de criză, dar au proiecte de viitor care implică alte sute de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
wdp
carrefour
depozite
auchan
logistic