FOTO Mai multe cartiere din Capitală se deplasează anual chiar și cu câțiva zeci de milimetri

FOTO Mai multe cartiere din Capitală se deplasează anual chiar și cu câțiva zeci de milimetri
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 feb 2021

Mai multe cartiere din Capitală se deplasează anual chiar și cu câțiva zeci de milimetri, din cauza mișcării semnificative de tasare și ridicare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară
eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți CITEȘTE ȘI eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți

Expuse ar fi zonele din apropierea lacurilor, a râului Dâmbovița, dar și cartiere rezidențiale nou construite, arată o analiză din satelit realizată de Sixense România.

Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid CITEȘTE ȘI Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid

Valorile maxime înregistrate în București în perioada analizată ating până la 55 milimetri în ceea ce privește tasarea (39 milimetri în zona Râului Dâmbovița, de exemplu), respectiv 45 milimetri în ceea ce privește ridicarea masivului de teren.

Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat? CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?

Potrivit studiului, zonele vizate de deplasările pe orizontală sunt Calea Giulești, Republica – Titan Sud, zonele din jurul lacurilor Colentina, Fundeni, Lacul Morii și zone importante din apropierea Râului Dâmbovița (Splaiul Unirii, Splaiul Independenței).

FOTO Mai multe cartiere din Capitală se deplasează anual chiar și cu câțiva zeci de milimetri

De asemenea, mișcări semnificative au fost detectate și pe anumite străzi din cartiere precum Eroilor, Lujerului, Pipera – Barbu Văcărescu, Dristor, Mărășești, Berceni, fiind afectate și o serie de proiecte de infrastructură cum ar fi stadioane, poduri, guri de metrou sau școli aflate în zonele menționate.

INTERVIU Aurel Nețin, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Aurel Nețin, despre premium în business

„Cauzele care duc la mișcările și instabilitatea anumitor zone și clădiri din București sunt diverse și trebuie cercetate în profunzime: ele pot varia de la natura pământului din apropierea lacurilor până la șantiere care au loc în proximitatea zonelor afectate. Este normal ca o clădire să se taseze cu câțiva milimetri pe an, de exemplu; atunci când sesizăm însă valori mai mari de atât sau chiar tasări diferențiale în cadrul aceleiași structuri, este important ca autoritățile, asociațiile de proprietari, dezvoltatorii și toți factorii decidenți – să fie conștienți de ele și să acționeze în consecință”, a declarat Mariana Garștea, CEO Sixense România.   

FOTO Mai multe cartiere din Capitală se deplasează anual chiar și cu câțiva zeci de milimetri

Studiul realizat de Sixense România este cea mai complexă analiză posibilă pe patrimoniul deja existent, realizat în baza singurei tehnologii care poate accesa retroactiv informații despre mișcările pământului și ale patrimoniului existent, prin suprapunerea imaginilor din satelit. Studiul a fost realizat pe întreaga suprafață a Bucureștiului, prin măsurarea a peste 1.292.000 de puncte și captarea a 118 imagini (cu ajutorul satelitului Sentinel-1) în perioada 18 ianuarie 2017 – 04 decembrie 2020. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cartiere
deplasare