FOTO Ministerul Fondurilor Europene trebuie să se mute din clădirea lui Papalekas și caută pe piață un alt spațiu

FOTO Ministerul Fondurilor Europene trebuie să se mute din clădirea lui Papalekas și caută pe piață un alt spațiu

Actualul sediu al ministerului Sursa foto:wikimedia/flickrcarpathianland

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 26 mai 2016

Ministerul Fondurilor Europene trebuie să se mute, la finele lunii iunie, din clădirea Tower Centre International din Piața Victoriei, deținută de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, astfel că a început să caute pe piață un alt spațiu de birouri, de aproximativ 6.000 de metri pătrați, pentru care este dispus să achite o chirie de până la 20,2 euro/metrul pătrat fără TVA. Ministerul a primit, la începutul anului, de la Guvern un spațiu în Palatul Parlamentului, dar pe care spune că nu îl poate folosi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit informațiilor din piață, în Tower Centre International, ministerul achită o chirie lunară de 17 euro/metrul pătrat.

Ministerul Fondurilor Europene s-a mutat în clădirea din Piața Victoriei în 2013, în baza unui contract de chirie care a expirat în decembrie 2015 și care a fost prelungit, prin act adițional, până la 30 iunie 2016.

Acum, ministerul caută un alt spațiu pe care să îl ocupe cel puțin până la sfârșitul anului viitor, fiind gata să achite pentru cei 6.000 de metri pătrați necesari o chirie de 20,2 euro/metrul pătrat plus un cost lunar estimativ de 3,6 euro/metrul pătrat pentru servicii de întreținere, chiria lunară astfel calculată urmând să se ridice la peste 142.000 de euro.

Fiscul a scos la vânzare vila din București a Corinei Voiculescu, fostul sediu Crescent CITEȘTE ȘI Fiscul a scos la vânzare vila din București a Corinei Voiculescu, fostul sediu Crescent

La sfârșitul lunii aprilie, postul de ministru al Fondurilor Europene a fost preluat de Cristian Ghinea, care a înlocuit-o pe Aura Răducu, urmare a demisiei acesteia.

Cum este văzut Bucureștiul din sediul ministerului. Sursa foto:facebook/geo george

Cum este văzut Bucureștiul din sediul ministerului. Sursa foto:facebook/geo george

"Pentru a nu mai sta în chirie, Guvernul i-a repartizat Ministerului un spațiu - suprafața totală a corpului B3 - în Palatul Parlamentului. Sediul este însă neutilizabil, din motive ce țin de degradarea fizică a clădirii, dar și de securitatea cu privire la siguranța la foc, igienă, sănătate, izolare termică ș.a.m.d. Un raport de expertiză al lucrărilor de intervenție la Corpul B3 din Palatul Parlamentului, având ca beneficiar Ministerul Justiției, indică, printre altele, că sunt necesare intervenții urgente la exteriorul clădirii, pentru a contracara acțiunile agenților agresivi (precipitații, acces păsări, vânt), este nevoie de intervenții la instalațiile interioare, unele plafoane prezintă pericol de prăbușire, stratul termoizolant al teraselor este compromis, existând numeroase zone inundate, toate gurile de scurgere sunt înfundate", transmite ministerul.

FOTO Clubul Bellagio, executat pentru un credit, nu a putut fi vândut. Banca reduce acum prețul licitației cu 25% CITEȘTE ȘI FOTO Clubul Bellagio, executat pentru un credit, nu a putut fi vândut. Banca reduce acum prețul licitației cu 25%

Conform sursei citate, în prezent, Universitatea Tehnică de Construcții București asigură serviciile de proiectare pentru reabilitarea spațiului din Palatul Parlamentului, Ministerul urmând ca, după această etapă, să scoată la licitație execuția acestor lucrări, pentru transformarea în spațiu de birouri, estimând însă că lucrările vor fi finalizate la sfârșitul anului 2017.

Anul trecut, ministerul voia să închirieze sau să cumpere un nou sediu, însă procedura a fost anulată deoarece nu a primit nicio ofertă până la data limită a licitației pregătite.

Cum este văzut Bucureștiul din sediul ministerului. Sursa foto:facebook/geo george

Cum este văzut Bucureștiul din sediul ministerului. Sursa foto:facebook/geo george

Tower Centre International, unde mai au sediu Hidroelectrica, EY, Huawei, Cegeka și Deutsche Bank, este unul dintre cele mai importante proiecte deținute de Papalekas prin intermediul firmei Globalworth, fondată de omul de afaceri.

Clădirea are 26 de etaje și o suprafață totală de 31.000 metri pătrați.

Papalekas deține în România un portofoliu de proiecte imobiliare de peste 800 de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
papalekas
sediu
minister
fonduri europene
parlament