FOTO Producătorul austriac de materiale de construcții Leier deschide o nouă fabrică în România

FOTO Producătorul austriac de materiale de construcții Leier deschide o nouă fabrică în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2022

Producătorul austriac de materiale de construcții Leier a inaugurat cea de-a patra fabrică de profil din România, la Câțcău, în județul Cluj. Leier este într-o continuă dezvoltare pe piața din România, având în prezent patru puncte de lucru la nivel național – Unirea (2005), Iași (2018), Sighișoara (2020), Câțcău.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Caracteristicile piețelor externe de interes pentru magazinele online din România, resursele umane în perioada post-pandemică, evoluția pieței forței de muncă în companiile implicate în comerțul electronic și multe alte teme vor fi prezentate la Conferința Profit.ro - DPD România Barometrul e-Commerce. Provocări în vremuri de criză.

Evenimentul, programat pentru 27 mai, la hotelul Marriott Bucharest Grand Hotel, cu sprijinul DPD și al Asociației Române a Magazinelor Online, va fi transmis în direct la PROFIT NEWS  TV.

Detalii  AICI

Grupul Leier este deținut și administrat de trei generații ale aceleași familii.

FOTO General Turbo, unul dintre cei mai importanți producători români de echipamente energetice, a repus în vânzare un teren de pe platforma IMGB, care se transformă într-un cartier cu peste 3.000 de apartamente și un parc de retail CITEȘTE ȘI FOTO General Turbo, unul dintre cei mai importanți producători români de echipamente energetice, a repus în vânzare un teren de pe platforma IMGB, care se transformă într-un cartier cu peste 3.000 de apartamente și un parc de retail

La nivel național, Leier deține două puncte de lucru în Iași și Sighișoara, ambele producătoare de zidărie ceramică, la Sighișoara fiind singurul producător de țiglă ceramică din România. Celelalte două puncte de lucru sunt la Unirea (județul Alba) și la Câțcău (județul Cluj), unități ce produc elemente vibropresate din beton.

Grupul Leier este activ în 7 țări (Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, România, Croația și Ucraina) în domeniul producției de materiale pentru construcții, comercializării și service-ul autovehiculelor premium (BMW, Mini, Hyundai și Skoda), în cel imobiliar și al confecțiilor metalice / ingineriei mecanice.

FOTO Producătorul austriac de materiale de construcții Leier deschide o nouă fabrică în România

Prima companie din România, Leier Rom a fost înființată în anul 2004 ca parte a grupului Leier, iar în toamna anului 2005 au început lucrările de construcție a noii fabrici Leier în comuna Unirea, județul Alba. Unitatea de producție și-a început activitatea în iunie 2006, aici fiind fabricate diferite elemente pentru zidărie și cofraj din beton, pavele, borduri, elemente pentru canalizare. Ultima linie de producție s-a finalizat în vara anului 2009, iar începând cu 2014 paleta de produse realizate în această locație a fost completată cu panouri fonoizolante de înaltă calitate din elemente Durisol.

Cea de-a doua fabrică a Grupului Leier a fost achiziționată în anul 2018, unul dintre cei mai importanți competitori ai pieței materialelor de zidărie ceramică din Iași. Astfel, compania Brikston Construction Solutions S.A. a fost achiziționată integral de Grupul Leier.

În anul 2020 Leier a făcut un nou pas în dezvoltarea business-ului, achiziționând un important producător de cărămidă și țiglă ceramică din Sighișoara

În anul 2021 Leier a finalizat o investiție de tip Greenfield într-o unitate de producție la Câțcău, unde sunt produse elemente vibropresate din beton.

Pe lângă construcții, Leier are activități și în domeniul imobiliar și distribuția auto.

viewscnt
Afla mai multe despre
materiale de construcții
leier