FOTO Tip Top - cel mai bun rezultat din istoria companiei. Proprietarii pregătesc extinderea fabricii după achiziția fostei unități de textile Siderma

FOTO Tip Top - cel mai bun rezultat din istoria companiei. Proprietarii pregătesc extinderea fabricii după achiziția fostei unități de textile Siderma
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 3 ian 2022

Frații de origine irakiană Basim și Tawfik Bakhaya pregătesc extinderea fabricii Tip Top din cartierul bucureștean Militari, după ce au cumpărat terenul și halele fostei fabrici de textile Siderma, învecinată, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Fabrica din Militari, unde sunt realizate produsele de patiserie, coferătie și catering care ajung, cu precădere, în lanțul de coferătii Tip Top, a fost inaugurată în 2008 în urma unei investiții de 17 milioane de euro.

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

Activitatea unității de producție se desfășoară acum pe o suprafață de teren de circa 12.000 de metri pătrați, iar proprietarii o prezintă ca fiind una dintre cele mai mari de acest fel din Europa.

Frații Bakhaya au mai cumpărat, între timp, o suprafață adiacentă de circa 21.000 de metri pătrați de teren, pe care a funcționat fosta fabrică de textile Siderma, cu acționari italieni. Terenurile se învecinează cu noua fabrică Policolor, inaugurată în 2019.


„Noua situație oferă posibilitatea beneficiarului de a-și reorganiza activitatea și capacitatea de producție, prin construirea de noi corpuri de clădire, prin reamenajarea și eventual extinderea celor existente, prin demolarea construcțiilor ce nu mai sunt de folos“, se arată într-un document analizat de Profit.ro.

EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani

În perioada 2022-2023, proprietarii Tip Top vizează extinderea producției zilnice cu 10%. Acum, capacitatea anuală de producție a fabricii din Militari este de 3.500 de tone de produse de patiserie, 2.500 de tone de produse de cofetărie și 4.000 de tone de produse de catering.

Pe lângă mărirea fabricii se dorește și realizarea unui depozit de circa 4.000 de metri pătrați. În urma extinderii se vor adăuga circa 12.000 de metri pătrați desfășurați de construcții noi și vor fi amenajate 240 de locuri de parcare.


Majoritatea producției ajunge în cele 17 cofetării Tip Top din București, Ploiești și Pitești, însă sunt realizte și produse congelate ambalate sub brandul Bonito.

Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă CITEȘTE ȘI Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă

Contactați de Profit.ro, reprezentanții Tip Top nu au răspuns până la publicarea acestui articol.

Tip Top Food Industry, compania pe care sunt înregistrate afacerile fabricii și rețelei de cofetării, a realizat anul trecut un rulaj de 22,3 milioane euro, cel mai bun rezultat din istoria companiei, pentru care lucrează peste 430 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
tip top
siderma