FOTO Unger Steel vinde o proprietate din România

FOTO Unger Steel vinde o proprietate din România
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 12 apr 2024

Furnizorul austriac de construcții de oțel Unger Steel Group, deținut de Josef și Matthias Unger (tată și fiu), vinde circa un hectar de teren lângă complexul său Unger Plaza, din vestul Bucureștiului. Proprietatea permite construirea de spații comerciale sau industriale, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Austriecii dețin, prin intermediul companiei românești Magnum Invest 95, un teren cu o suprafață de aproape 10.000 de metri pătrați lipit de complexul lor Unger Plaza, unde își au sediile centrale din România grupul logistic german Dachser, producătorul austriac de materiale pentru construcții Baumit și Unger Steel Group. Terenul este accesibil din bulevardul Iuliu Maniu.

CONFIRMARE FOTO Fosta sportivă Elisabeta Lipă intră pe piața imobiliară cu investiții alături de familia Crăciunescu, cu afaceri puternice în construcții în Germania CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Fosta sportivă Elisabeta Lipă intră pe piața imobiliară cu investiții alături de familia Crăciunescu, cu afaceri puternice în construcții în Germania

Magnum Invest 95 a primit, recent, un aviz preliminar pentru demolarea construcției de 714 metri pătrați existentă pe acest teren. Compania și-a exprimat intenția de a vinde terenul fie printr-o tranzacție imobiliară, fie prin vânzarea participațiilor din firmă, care nu deține alte active imobiliare.


Grupul Unger Steel, fondat în 1952 de Josef Unger senior, a procesat până acum 1,8 milioane de tone de oțel și a finalizat peste 12.000 de proiecte în 43 de țări.

În România a furnizat oțel pentru mai multe clădiri de birouri din București, dar și pentru fabrici din industria auto sau construcții. Grupul are o capacitate totală de producție de 70.000 de tone și o cotă de export de 70%.

FOTO Familia canadiană Topolinski demarează investiții de peste 170 milioane euro în nordul Bucureștiului CITEȘTE ȘI FOTO Familia canadiană Topolinski demarează investiții de peste 170 milioane euro în nordul Bucureștiului

Numărul de angajați ai Unger Steel Group este de 1.400, potrivit informațiilor făcute publice de companie.

Subsidiara românească a grupului austriac, Unger Steel Buildings, a realizat în 2022 o cifră de afaceri de 6,4 milioane de euro și un profit net de circa 680.000 de euro, cu un număr mediu de 25 de angajați.

Punctul maxim atins în România de afacerile Unger a fost în 2018, când au înregistrat un vârf de 38,6 milioane euro, la un profit net de 3,3 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
unger steel