Tribunalul a respins cererea lui Nicușor Dan de anulare a autorizației pentru One Lake District

Tribunalul a respins cererea lui Nicușor Dan de anulare a autorizației pentru One Lake District
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 apr 2024

Tribunalul a respins în totalitate cererea de chemare în judecată formulată de Municipiul București și de Primarul General referitoare la anularea și suspendarea autorizației de construire aferentă dezvoltării „One Lake District”. Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties precizează din nou că nu are cunoștință de nicio problemă de validitate în ceea ce privește autorizația de construire aferentă dezvoltării One Lake District, iar lucrările pe toate șantierele de construcții se desfășoară, în prezent, fără întreruperi.

INFOGRAFIC Chiriile continuă să crească CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Chiriile continuă să crească

În toamnă a fost anunțat că primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, a  depus la Tribunalul București o cerere de chemare în judecată pentru anularea autorizației de construire emisă în beneficiul One Lake Club S.R.L. pentru dezvoltarea One Lake Club.

Profit.ro a anunțat în vară că Nicușor Dan a atacat în instanță Primăria Sectorului 2 și 38 de investitori imobiliari, printre care și persoane fizice, cu scopul anulării unor autorizații de construire și desființare emise în perioada septembrie - noiembrie 2022.

În noiembrie 2022, Nicușor Dan a înaintat Primăriei Sectorului 2 o plângere prealabilă prin care solicita revocarea unui număr de 38 de autorizații de construire și desființare emise în perioada septembrie – noiembrie 2022.

Motivația acestei plângeri este dată de faptul că aceste autorizații ar fi fost emise în baza documentației de urbanism PUZ Sector 2, ale cărei efecte juridice au fost suspendate în perioada februarie 2022 – februarie 2023.

EXCLUSIV Fostul bancher de top Dominic Bruynseels și-a vândut magazinele din Oradea, închiriate de Mega Image, familiei Iepure și medicilor Cristian Pop și Daniel Angelescu CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fostul bancher de top Dominic Bruynseels și-a vândut magazinele din Oradea, închiriate de Mega Image, familiei Iepure și medicilor Cristian Pop și Daniel Angelescu

Această notificare s-a transformat în 38 de dosare înaintate Secției de Contencios Administrativ și Fiscal a Tribunalului București prin care primarul general cere anularea autorizațiilor de construire.

viewscnt
Afla mai multe despre
nicusor dan
autorizatii