Google își deschide anul viitor primul centru de cercetare din România în cel mai înalt turn de birouri din centrul Bucureștiului

Google își deschide anul viitor primul centru de cercetare din România în cel mai înalt turn de birouri din centrul Bucureștiului
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 5 nov 2019

Gigantul IT Google a închiriat un etaj din turnul de birouri Unirii View, dezvoltat de fostul pilot de raliuri Yves Weerts în apropiere de Piața Unirii din București, și vrea să inaugureze anul viitor un centru de cercetare în urma unei investiții considerabile, potrivit unor surse Profit.ro apropiate tranzacției.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Google a închiriat deja o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați în Unirii View și urmează să își deschidă aici noul sediu. Deocamdată, compania are la nivel local doar doi angajați.

Recent, Google a ajuns la un acord pentru a cumpăra Fitbit, compania care a preluat producătorul român de ceasuri inteligente Vector Watch și are la București cel mai mare centru R&D din afara SUA.

Pe de altă parte, Google Bucharest SRL, filiala Google în România, inclusă în 2016 de Fisc pe lista companiilor din industria online investigate, a anunțat statul că a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 20,6 milioane lei, nu cu mult peste cifrele din anii anteriori, și un profit net ce depășește cu puțin doar 1 milion de lei, în condițiile în care câștigul prezentat până în prezent nu depășea acest prag.

Veniturile Google în Romania sunt estimate însă în piață la 75-100 milioane de euro anual, în principal din publicitate.

Unirii View are o suprafațâ închiriabilă de aproximativ 17.300 de metri pătrați și este închiriată aproape în totalitate. Printre principalele companii care și-au stabilit sediul aici se numără NTT Data România, Spaces, H&M, Pernod Ricard România și Red Bull România.

Dezvoltatorul clădirii, antreprenorul belgian Yves Weerts, estima un venit anual de 3,2 milioane de euro din imobil după închirierea lui în totalitate.

EXCLUSIV Familia Pogonaru intră pe sectorul logistic al pieței imobiliare și pregătește vânzarea mall-ului Veranda Obor, în următorii doi ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Familia Pogonaru intră pe sectorul logistic al pieței imobiliare și pregătește vânzarea mall-ului Veranda Obor, în următorii doi ani

Unirii View este cea mai înaltă clădire de birouri din centrul Bucureștiului, cu 73 de metri, ridicată pe un teren cumpărat de la omul de afaceri Costel Cășuneanu. Investitorul belgian și-a calculat investiția în proiect la 33 milioane euro, bani care includ și valoare terenului adusă la zi, în contextul în care lotul a fost achiziționat la un preț de circa 7.000 euro/metru pătrat.


Unirii View

Unirii View

Yves Weerts este prezent pe piața imobiliară românească din 2007. El a cumpărat nouă hectare de teren, lângă Deva, pe care a construit un centru de depozitare și spații de birouri la cererea retailerului francez Carrefour. El a încasat în 2015 circa 10 milioane euro din vânzarea acestui parc logistic către CTP, bani care au fost investiți în dezvoltarea Unirii View.

EXCLUSIV VIDEO Profit TV Cea mai mare afacere imobiliară a anului. Shikun & Binui, controlat de un comerciant de diamante, semnează. Surse Profit.ro: Tranzacție pentru Hermes Business Campus CITEȘTE ȘI EXCLUSIV VIDEO Profit TV Cea mai mare afacere imobiliară a anului. Shikun & Binui, controlat de un comerciant de diamante, semnează. Surse Profit.ro: Tranzacție pentru Hermes Business Campus

Omul de afaceri este un pasionat al curselor de mașini și a fost pilot amator până în urmă cu câțiva ani. Acum manageriază echipa W Racing Team care concurează în clasa de curse GT.

Antreprenorul belgian a fost proprietarul celui mai mare operator logistic din Benelux, compania Weerts Transports & Logistics. Divizia imobiliară și cea de transport au fost vândute în 2008, Yves Weerts rămânând doar cu divizia de furnizare de servicii. În ultimii ani, el a reluat investițiile în spații logistice pe teritoriul Belgiei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
google
unirii view
yves weerts