Grupul Iulius organizează un concurs internațional de arhitectură pentru o nouă dezvoltare urbană în zona centrală a Iașului

Grupul Iulius organizează un concurs internațional de arhitectură pentru o nouă dezvoltare urbană în zona centrală a Iașului
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 11 nov 2021

Grupul Iulius continuă să investească în Iași și organizează un concurs internațional de arhitectură cu invitați pentru proiectarea unui nou ansamblu în zona centrală a orașului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ca parte a acestui nou proiect, Iulius lansează platforma Iași pentru Viitor, unde comunitatea locală este invitată să își exprime propria viziune despre cum ar trebui să se dezvolte Iașul.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

Astfel, compania invită birouri de arhitectură să propună un ansamblu reprezentativ pentru zona în plină dezvoltare Sf. Andrei – Piața Palatului, care să îmbine referințele arhitecturale valoroase din centrul Iașului cu o abordare arhitecturală contemporană. Demersul este coordonat de o echipă de specialiști, formată din istoricul Cătălin Turliuc și arhitecții Șerban Țigănaș, Augustin Ioan, Dragoș Ciolacu, Mihai Corneliu Drișcu și Matei Bogoescu. 

„Orice proiect ar trebui să reprezinte perioada, epoca, momentul în care a fost construit, dar unele proiecte ar trebui să anticipeze viitorul. Arhitectura ar trebui să fie de astăzi, orientată spre mâine. La Iași este un centru istoric cu valori certe, existente, dar care în mod evident nu este terminat. Datoria celor de astăzi este de a lega lucrurile mai bine între ele. Lucrurile există, spațiul, clădirile sunt acolo și totul ține de modul în care sunt utilizate. Iașul are această șansă de a permite, de a cere ca centrul istoric să fie continuat, să fie completat, să fie integrat mult mai bine cu proximitățile pe care le are”, a declarat Șerban Țigănaș, președintele juriului concursului internațional de arhitectură.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

În prezent, concursul se află în etapa de pregătire.

Concomitent, Iulius a lansat o consultare online interactivă privind percepția comunității asupra direcțiilor de dezvoltare a orașului. 

viewscnt
Afla mai multe despre
grupul iulius
dezvoltare urbană
iasi