Guvernul spaniol se pregătește să controleze prețul chiriilor. Mediul de afaceri acuză „o distorsionare brutală a dreptului la proprietate”

Guvernul spaniol se pregătește să controleze prețul chiriilor. Mediul de afaceri acuză „o distorsionare brutală a dreptului la proprietate”
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 oct 2021

Coaliția de stânga a Spaniei vrea să țină sub control creșterea prețurilor chiriei prin impunerea unui plafon maxim al acesteia pentru proprietarii care dețin mai mult de 10 proprietăți rezidențiale, relatează Euronews.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Opoziția și reprezentanții mediului de afaceri au criticat propunerea ca fiind o ingerință nepotrivită în piața liberă din partea guvernului socialist al premierului Pedro Sánchez, scrie Agerpres.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Miniștrii cabinetului său au aprobat documentul care prevede controlarea prețului chiriilor în timpul unei ședințe de guvern.

Guvernul susține că familiile vulnerabile și tinerii adulți spanioli vor fi principalii beneficiari ai legii propuse.

Salariile reduse și o rată a șomajului de 35% în rândul tinerilor, cea mai ridicată în rândul celor 19 țări din zona Euro, înseamnă că mulți spanioli nu își pot permite să locuiască pe cont propriu.

Aceștia părăsesc casa familiei la o vârstă medie de 30 de ani, comparativ cu media europeană de 26,4 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
spania
chriii