Încă un dezvoltator imobiliar chinez, Ronshine China Holdings, a ratat plata ratelor pentru două emisiuni de obligațiuni

Încă un dezvoltator imobiliar chinez, Ronshine China Holdings, a ratat plata ratelor pentru două emisiuni de obligațiuni
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iul 2022

Dezvoltatorul imobiliar chinez Ronshine China Holdings a ratat plata dobânzilor pentru două emisiuni de obligațiuni care ajung la maturitate în iunie 2023 și decembrie 2023, în valoare totală de 27,9 milioane de dolari, aceasta fiind cea mai recentă lovitură pentru piața imobiliară din China aflată în dificultate, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ronshine nu a plătit o dobândă de 12,798 milioane de dolari pentru titlurile senior cu o dobândă de 8,1% cu maturitate în iunie 2023, care au devenit scadente și plătibile pe 9 iunie și au o perioadă de grație de 30 de zile pentru plata dobânzii, a spus într-o declarație HKEx, duminică târziu, scrie News.ro.

România, printre țările UE cu cele mai reduse creșteri ale prețurilor locuințelor CITEȘTE ȘI România, printre țările UE cu cele mai reduse creșteri ale prețurilor locuințelor

Compania a mai spus că nu a plătit o dobândă de 15,07 milioane de dolari pentru titlurile senior de 7,35%,  cu maturitate în decembrie 2023, care au devenit scadente și plătibile pe 15 iunie, și care au o perioadă de grație de 30 de zile pentru a plăti dobânda.

În contextul poziției sale actuale de lichiditate, grupul nu poate garanta că va putea îndeplini obligațiile de rambursare a dobânzii la titlurile senior menționate mai sus și la alte titluri senior, la scadență sau în perioada de grație relevantă”, a spus președintele companiei. Ou Zonghong.

Ronshine a spus că nu a primit nicio notificare până acum cu privire la rambursarea accelerată, de la deținătorii bancnotelor cu maturitate în iunie 2023 și în decembrie 2023.

Dezvoltatorul speră că creditorii îi vor acorda un anumit timp-tampon pentru a rezolva problemele de finanțare și intenționează să angajeze consilieri externi pentru a explora soluții fezabile cu creditorii externi, pentru a căuta o soluție la datoriile relevante.

Declarația a venit la o săptămână după ce dezvoltatorul rival Shimao Group a declarat că a ratat plata dobânzii și a principalului unei emisuni de obligațiuni offshore de 1 miliard de dolari.

Sectorul imobiliar al Chinei a fost lovit de o serie de nerespectări a obligațiilor de plată a datoriilor externe, cazul cel mai notoriu fiind cel al China Evergrande Group, cândva cel mai vândut dezvoltator al țării, dar care acum este cea mai îndatorată companie imobiliară din lume.

Trei dintre primii cinci mari emitenți de obliga - Evergrande, Kaisa Group și Sunac China  - au ajuns deja la obligațiunile lor în dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
imobiliare
ronshine china holdings
obligațiuni