INFOGRAFICE 2024 începe cu un record de vânzări în piața imobiliară. Explozie de tranzacții

INFOGRAFICE 2024 începe cu un record de vânzări în piața imobiliară. Explozie de tranzacții
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 feb 2024

Este cea mai bună lună ianuarie de la startul pandemiei, din 2020, pentru tranzacțiile imobiliare din București și cea mai bună lună ianuarie din ultimii 3 ani pentru vânzările din Ilfov.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
20 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În pofida creșterii TVA și a incertitudinilor economice globale, vânzările de locuințe, atât noi, cât și vechi, au înregistrat în Capitală o creștere de 9% în ianuarie 2024 față de luna similară a anului trecut, ajungând la aproape 3.100 de unități vândute.

În Ilfov, cifrele oficiale furnizate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) arată o explozie de tranzacții pentru aceeași perioadă, cu 75% mai multe tranzacții de imobile în ianuarie 2024 față de prima lună a anului trecut și un total de 510 locuințe vândute.

EXCLUSIV FOTO O apropiată a familiei lui Dan Voiculescu a cumpărat de la stat terenul și ruina fostei fabrici de conserve Buftea, prima de acest fel din țară, înființată de prințul Barbu Știrbey CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO O apropiată a familiei lui Dan Voiculescu a cumpărat de la stat terenul și ruina fostei fabrici de conserve Buftea, prima de acest fel din țară, înființată de prințul Barbu Știrbey

"Piața imobiliară din București și Ilfov a începul anul 2024 în forță, cu creșteri semnificativ e în vânzările de locuințe. North Bucharest Investments a încheiat în doar 3 săptămâni 67 de tranzacții imobiliare.”, spune Vlad Musteață, CEO al North Bucharest Investments.

INFOGRAFICE 2024 începe cu un record de vânzări în piața imobiliară. Explozie de tranzacții

Trendul pozitiv al vânzărilor de la început de an se reflectă și în cifrele ANCPI de la nivel național. În ianuarie 2024, s-au vândut în întreaga țară 10.215 locuințe, cu 25,8% mai multe față de aceeași perioadă a anului precedent. Creșteri anuale au fost observate în toate marile piețe regionale, de la Constanța (15,6%) și Brașov (17,1%), până la Cluj (44,7%).

“Observăm o reducere a ofertei de noi proprietăți pe piață din cauza scăderii numărului de autorizații de construcție emise. Această reducere a autorizațiilor are ca efect creșterea cererii pentru imobilele existente. Portofoliul de proprietăți al North Bucharest Investments vine în piață cu o ofertă potrivită nevoilor actuale ale clienților, cu locuințe poziționate în zone cu facilități de transport și infrastructură bine dezvoltată, aproape de școli recunoscute și cele mai dezvoltate arii de birouri.

Acestea sunt argumente care aduc clienții în zona de Nord a Capitalei. Creșterea TVA se dovedește că nu a avut impactul negativ preconizat, iar sectorul imobiliar continuă să fie unul atractiv atât pentru partea de investiții, cât și pentru locuire", spune Vlad Musteață.

INFOGRAFICE 2024 începe cu un record de vânzări în piața imobiliară. Explozie de tranzacții

Regiunea București-Ilfov a reușit să însumeze într-o singură lună vânzări totale de 3.600 de unități, potrivit ANCPI, ceea ce înseamnă aproape 30% din vânzările de la nivel național, care au ajuns în ianuarie la 10.215 unități.

Locuințele noi reprezintă în acest moment aproximativ 25% din totalul locuințelor scoase la vânzare în București și Ilfov. Disponibilitatea limitată de imobile noi din piață a fost unul dintre argumentele pentru care aprecierea cotei de TVA de la 5% la 9% pentru locuințele de sub 120.000 de euro, nu a adus o reducere semnificativă a tranzacțiilor în 2024.

viewscnt
Afla mai multe despre
case
locuinte
bucuresti