Investitorii au tranzacționat acțiuni ONE în valoare totală de 362 milioane lei în primul an de la listarea One United Properties

Investitorii au tranzacționat acțiuni ONE în valoare totală de 362 milioane lei în primul an de la listarea One United Properties
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iul 2022

One United Properties, investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte rezidențiale, de birouri și mixte, a înregistrat tranzacții în valoare totală de 362 de milioane de lei în primul an de la listarea companiei la Bursa de Valori București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

One United Properties este a treia cea mai mare companie antreprenorială listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București și cel mai mare dezvoltator imobiliar listat pe piața de capital locală.

Chiriile au crescut cu 17% în UE. Prețurile locuințelor au urcat cu 45%, din 2010 CITEȘTE ȘI Chiriile au crescut cu 17% în UE. Prețurile locuințelor au urcat cu 45%, din 2010

Acțiunile companiei au debutat la BVB pe 12 iulie 2021, în urma unui IPO de succes, în cadrul căruia compania a atras 260 de milioane de lei pentru dezvoltări viitoare atât în segmentul rezidențial, cât și în cel de birouri. La 30 iunie 2022, Compania avea peste 5.500 de acționari.

În primul an de la listare la BVB, prețul acțiunilor One United Properties a crescut cu 21%. De la listarea la BVB, compania a plătit un dividend brut de 75 de milioane de lei, distribuit în două tranșe, una în decembrie 2021, iar alta în mai 2022.

One United Propertie se află în prezent în curs de derulare a unei operațiuni de majorare a capitalului social, cu scopul de a atrage până la 470 de milioane de lei, pentru a fi investiți cu prioritate în noi dezvoltări imobiliare.

În prima etapă a operațiunii, care se desfășoară în perioada 27 iunie - 26 iulie, acționarii care dețineau acțiuni ONE la 20 mai 2022 și, în consecință, au primit drepturi de preferință ONER01 pe 23 mai, pot subscrie în operațiunea de majorare a capitalului social. Acțiunile rămase vor fi apoi oferite investitorilor instituționali globali într-un plasament privat, intermediat de Unicredit Bank, Raiffeisen Bank și Swiss Capital.

viewscnt
Afla mai multe despre
one united properties
actiuni