Ioannis Papalekas se retrage din funcția de CEO al Globalworth

Ioannis Papalekas se retrage din funcția de CEO al Globalworth
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 dec 2020

Ioannis Papalekas se retrage din funcția de CEO al Globalworth Group începând cu data de 15 decembrie 2020, iar locul său va fi ocupat de Dimitris Raptis.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dimitris Raptis (45 de ani) are o experiență de 25 de ani în industria serviciilor financiare și imobiliare. A fost co-CEO al Globalworth din martie 2020 până în prezent. Și-a început cariera în Globalworth în 2012 în calitate de Deputy CEO și Chief Investment Officer. În acest rol, el a fost implicat în majoritatea activităților companiei, cu responsabilitatea principală pentru investițiile Globalworth și inițiativele de strângere de capital, și din 2017, pentru extinderea în Polonia.

EXCLUSIV Unul dintre cei mai bogați unguri, apropiat al lui Viktor Orbán, pregătește vânzarea fostei fabrici de mobilă GP Sofa din Satu Mare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Unul dintre cei mai bogați unguri, apropiat al lui Viktor Orbán, pregătește vânzarea fostei fabrici de mobilă GP Sofa din Satu Mare

În această perioadă, el a supravegheat achiziții și evoluții în valoare de peste 2.7 miliarde de euro (inclusiv achiziția companiei care ulterior a devenit Globalworth Polonia), precum și strângerea a 5 miliarde de euro de capital propriu și capital împrumutat. Această tranzacție a propulsat Globalworth de la o bază de active de 53 de milioane de euro, când a fost listată la Bursa de Valori din Londra în 2013, la peste 3 miliarde de euro astăzi, devenind cel mai mare investitor și proprietar de birouri din regiunea CEE.

Dimitris Raptis

Dimitris Raptis



Numirea sa în funcția de CEO este parte din evoluția companiei de-a lungul anilor și din trecerea treptată de la o companie imobiliară de succes în România, la un grup internațional renumit.

Înainte de a se alătura echipei Globalworth, Dimitris Raptis a petrecut 16 ani în Deutsche Bank ca membru senior al grupului de gestionare a investițiilor imobiliare din diviziile Deutsche Bank Asset and Wealth Management („RREEF”). Din 2008 până în 2012, a fost director general și a gestionat portofoliul pentru RREEF Opportunistic Investments ("ROI") în Europa, divizia imobiliară de capital privat a Deutsche Bank.

Dimitris Raptis are o licență aprofundată (HONS) în Banking și Finanțe Internaționale la Cass Business School, Londra.

În februarie, Papalekas (43 de ani) a decis să iasă din afacerea Globalworth , pe care a fondat-o în 2013, prin vânzarea acțiunilor pe care le mai deținea în companie miliardarului ceh Radovan Vitek, într-o tranzacție ce depășește 230 milioane de euro.

Globalworth este o companie imobiliară activă în Europa Centrală și de Est, listata la Bursa de Valori de la Londra, în segmentul AIM, care activează în România și Polonia, în ambele țări devenind principalul investitor pe piața imobiliară de birouri.

viewscnt
Afla mai multe despre
globalworth
ioannis papalekas
dimitris raptis