Papalekas renunță la Consiliul de administrație al Globalworth

Papalekas renunță la Consiliul de administrație al Globalworth
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2020

Omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, fondatorul companiei, renunță la Consiliul de administrație al Globalworth cu efect imediat, dar va rămâne funcția de director general. Dimitris Raptis, actualul șef de investiții și director general adjunct, a fost numit co-CEO alături de Papalekas, păstrându-și rolul de șef de investiții. Raptis va rămâne în Consiliul de administrație al Globalworth și va acționa ca principalul punct de comunicare între consiliu și conducerea executivă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform companiei, această decizie a fost luată după consultarea cu acționarii majori ai companiei și îi va permite lui Papalekas să se concentreze complet pe responsabilitățile sale în gestionarea activității și operațiunilor companiei pe termen scurt, în special în urma izbucnirii epidemiei și crizei globale COVID-19. .

Recent, Papalekas (43 de ani) a decis să iasă din afacerea Globalworth, pe care a fondat-o în 2013, prin vânzarea acțiunilor pe care le mai deținea în companie miliardarului ceh Radovan Vitek, într-o tranzacție ce depășește 230 milioane de euro.

Casă negustorească din centrul Bucureștiului, scoasă la vânzare pentru aproximativ 3 milioane de euro CITEȘTE ȘI Casă negustorească din centrul Bucureștiului, scoasă la vânzare pentru aproximativ 3 milioane de euro

Globalworth este o companie imobiliară activă în Europa Centrală și de Est, listată la Bursa de Valori de la Londra care activează în România și Polonia, în ambele țări devenind principalul investitor pe piața imobiliară de birouri. Globalworth dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și în sectorul de logistică/industrie ușoară, în locații premium, care generează venituri din închirierea de spații către companii de top din întreaga lume.

Gestionat de aproape 200 de angajați în România și Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de aproximativ 2,85 miliarde de euro, la 30 iunie 2019. Peste 95% din acesta este reprezentat de active producătoare de venit, închiriate către aproximativ 685 de companii naționale și multinaționale. În România, Globalworth este prezentă în București, Timișoara, Constanța și Pitești, în timp ce în Polonia proprietățile sale se regăsesc în Varșovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk și Katowice.

viewscnt
Afla mai multe despre
globalworth
tower 3
globalworth campus