Ionuț Dumitrescu și Sacha Dragic, fondatorul Superbet, livrează prima fază din ELI Park 3

Ionuț Dumitrescu și Sacha Dragic, fondatorul Superbet, livrează prima fază din ELI Park 3
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 apr 2022

Element Industrial, un joint venture între Element Group, fondat de Ionuț Dumitrescu, și D Craig Real Estate, divizia imobiliară a fondului de investiții D Craig Holding, controlat de Sacha Dragic, a inaugurat prima fază a proiectului logistic ELI Park 3, în zona Buftea-Chitila.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noul centru de distribuție are o suprafață de 18.500 metri pătrați.

One United Properties achiziționează un teren de peste 3.000 metri pătrați pentru extinderea dezvoltării One Lake Club, pe malul Lacului Tei CITEȘTE ȘI One United Properties achiziționează un teren de peste 3.000 metri pătrați pentru extinderea dezvoltării One Lake Club, pe malul Lacului Tei

„In urmă cu câțiva ani ne-am dezvoltat o strategie diferită de majoritatea jucătorilor din logistică. Am dezbătut cum va arăta viitorul - unde și de ce tip vor fi următoarele nevoi logistice din zona Bucureștiului. Datele ne-au arătat ca potențialul este legat de Nord-Vest, dar nu oricum: personalizare pe industriile care cresc – de la e-commerce până la retail. Acestea au nevoi extrem de specifice în termeni de spații, servicii sau disponibilitate a forței de muncă. Suntem convinși că hubul din zona Buftea Chitila reprezintă baza noului pol de pe harta logistică a zonei metropolitane București. Mai mult, dinamica sa va crește exponențial, odată cu finalizarea A0 – noua centură a Capitalei”, explică Andrei Jerca, Managing Director, Element Industrial. 

Pe lângă investițiile din hub-ul Buftea-Chitilea, Element Industrial este deja unul dintre cei mai dinamici jucători din piața de logistică locală: are în desfășurare mai multe proiecte situate în Bacău, Ploiești sau Brăila. Planul companiei este de a dezvolta 500.000 mp de spatii logistice până la finele lui 2026. 

În august 2019, Ionuț Dumitrescu, cunoscut pentru activitatea sa de antreprenoriat în consultanță și dezvoltări imobiliare, a început un parteneriat cu frații Pavăl, care au preluat 70% din firma care a dezvoltat parcul logistic Eli Park 1 din Chitila. Acest proiect a fost vândut anul trecut către fondul sud-african Fortress, principalul acționar al NEPI Rockcastle, într-o tranzacție evaluată la 30 de milioane de euro.

Proprietarii Dedeman s-au asociat cu firma lui Dumitrescu și pentru dezvoltarea unui parc logisctic de circa 54.000 de metri pătrați lângă fabrica Ford din Craiova, demers prezentat în exclusivitate de Profit.ro.

Reprezentanții Element Industrial au anunțat, în trecut, că fraților Pavăl le-a fost propusă extinderea colaborării și pentru proiectele pe care compania le pregătește în Târgoviște și Timișoara.

În paralel, în octombrie 2021, Ionuț Dumitrescu a lansat un nou proiect de investiții în sectorul logistic alături de antreprenorul Sacha Dragic, fondatorul Superbet. Acest parteneriat vizează dezvoltarea unei rețele naționale de parcuri logistice cu o țintă de 500.000 de metri pătrați în 4 ani, suprafață care ar asigura astăzi locul trei în piață. Investițiile pornesc cu o injecție de capital de 90 de milioane de euro, împărțită egal între cei doi antreprenori.

Ionuț Dumitrescu și-a făcut un renume din afacerile imobiliare pe care le-a creat și vândut de-a lungul timpului. El a vândut în 2008 compania Eurisko, pe care a fondat-o alături de Gabriel Marchievici, grupului american CBRE, pentru circa 35 milioane de dolari. Ulterior s-a concentrat pe intermedierea vânzărilor de terenuri pentru marii retaileri internaționali și pe dezvoltare imobiliară. El a construit în 2009 clădirea de birouri HQ Victoriei, în suprafață de 9.000 metri pătrați, care în 2012 a fost vândută fondului grec de investiții Zeus Capital pentru circa 12 milioane de euro.

Startup-ul Avi Medical, cu un român printre fondatori, a obținut o finanțare de 50 de milioane de euro, inclusiv de la Daniel Dines CITEȘTE ȘI Startup-ul Avi Medical, cu un român printre fondatori, a obținut o finanțare de 50 de milioane de euro, inclusiv de la Daniel Dines

În 2015, a cumpărat de la producătorul de bere Heineken România terenul pe care a funcționat până în 2005 fabrica de bere Grivița din București, tranzacție evaluată la circa 15 milioane de euro.

La un an diferență, acesta a fost vândut dezvoltatorului lituanian Hanner pentru 5 milioane de euro. Noul proprietar vrea să facă aici un proiect mixt cu spații de birouri și locuințe.

La începutul anului 2019, Ionuț Dumitrescu s-a retras din asocierea Forte Partners, care a dezvoltat complexul de birouri The Bridge, și s-a alăturat companiei One United Properties, unde coordonează o divizie de birouri. Alături de omul de afaceri turc Omer Susli, a cumpărat cu 17,5 milioane de euro fostul sediu central al firmei de asigurări Generali, tranzacție prezentată în exclusivitate de Profit.ro. În plus mai administrează complexul North Gate din Pipera, suspus vânzării, și a construit One Tower, într-o zonă centrală a Bucureștiului.

viewscnt
Afla mai multe despre
ionut dumitrescu
element industrial
eli park