EXCLUSIV Un antreprenor în serie din Suedia, co-fondatorul rețelei de distribuție Volvo în România, „guru“ IT, vinde teren în București, fosta bază de autocamioane

EXCLUSIV Un antreprenor în serie din Suedia, co-fondatorul rețelei de distribuție Volvo în România, „guru“ IT, vinde teren în București, fosta bază de autocamioane

Nicklas Bergman și amplasamentul terenului din Militari

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 8 apr 2022

Antreprenorul în serie Nicklas Bergman, co-fondator al rețelei de distribuție Volvo în România și un „guru“ IT, scoate la vânzare un teren amplasat la ieșirea din București pe autostrada A1, fostă bază pentru autocamioanele Volvo. Pe teren pot fi construite clădiri de birouri sau un centru comercial, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Suedezul Nicklas Bergman este un antreprenor în serie, investitor în domeniul IT și futurist care a intrat în lumea afacerilor la începutul anilor 1990, prin dezvoltarea rețelei de distribuție a autocamioanelor și autobuzelor Volvo în România, vândută în 2006 grupului suedez Volvo și ajunsă astăzi la afaceri de 300 de milioane de lei și peste 250 de angajați.

El este co-fondator și președintele Consiliului de Administrație al Nirab Parts AB, compania responsabilă de dezvoltarea rețelei Volvo în România în perioada 1991-2006, prin intermediul căreia deține firma românească Autocamioane.

Compania Autocamioane deține, în co-proprietate cu Lavinia Croitoru, un teren de 12.713 metri pătrați pe bulevardul Iuliu Maniu, la începutul pasajului de peste centura Bucureștiului care face legătură cu Autostrada A1.

EXCLUSIV FOTO Andrei Iușuț, fostul proprietar al grupului de restaurante Divan, pregătește cea mai mare investiție imobiliară a sa, în spatele unui centru comercial mistuit de flăcări CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Andrei Iușuț, fostul proprietar al grupului de restaurante Divan, pregătește cea mai mare investiție imobiliară a sa, în spatele unui centru comercial mistuit de flăcări

Firma a obținut, recent, un certificat de urbanism informativ pentru acest lot, care indică posibilitatea construirii de clădiri cu o înălțime de 14 etaje.

Lavinia Croitoru a transmis Profit.ro că certificatul de urbanism obținut a fost unul informativ și că interesul proprietarilor este acela de a vinde terenul la un preț de 3,8 milioane de euro, echivalentul a 300 de euro/metru pătrat, sau de a-l oferi spre închiriere, la o chirie de 0,9 euro/metru pătrat.

Croitoru spune că terenul este ideal pentru construcția de clădiri de birouri sau a unui centru comercial, având un Coeficient de Utilizare a Terenului de 3 și un Procent de Ocupare a Terenului de 70%. În regim de chirie, lotul ar putea fi utilizat pentru parcare, campare, logistică sau hală, structuri ușoare, demontabile.

În trecut, familia Croitoru a fost reprezentanta legală a Nirab Parts AB pe piața românească, potrivit documentelor analizate de Profit.ro. După vânzarea rețelei de distribuție către Volvo, Nirab Parts AB a rămas o companie de investiții cu focus pe piețele emergente, în special Europa Centrală și de Est.

Nicklas Bergman a fost consilier strategic al fostului comisar european Carlos Moedas, actualul primar al Lisabonei, și al Consiliului European pentru Inovare.

viewscnt
Afla mai multe despre
nicklas bergman
volvo
autocamioane