Iulius Mall, parte a ansamblului urbanistic mixed-use Iulius Town, certificat LEED® Gold pentru sustenabilitatea clădirii

Iulius Mall, parte a ansamblului urbanistic mixed-use Iulius Town, certificat LEED® Gold pentru sustenabilitatea clădirii
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 6 dec 2021

Iulius Mall, parte a celui mai mare ansamblu mixed-use de regenerare urbană din vestul țării, Iulius Town Timișoara, a primit certificarea LEED® GOLD din partea US Green Building Council. Compania IULIUS deține singura rețea națională de mall-uri certificată LEED® din România, toate proiectele sale fiind orientate către alinierea la standardele internaționale de sustenabilitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Certificarea din punct de vedere sustenabil a întregului portofoliu de operațiuni IULIUS, inclusiv a proiectelor aflate în dezvoltare, este parte a strategiei de sustenabilitate a grupului IULIUS, axată pe trei piloni principali - mediu, investițiile în oameni și comunitate - punând accent pe cele mai bune practici ce țin de guvernanța corporativă și etica în afaceri.

Cu 105.000 mp închiriabili, Iulius Mall Timișoara deține cea mai mare suprafață de shopping din afara Capitalei, după ce, în anul 2019, a fost integrat în ansamblul mixed-use Iulius Town. Astfel, o zonă cu un caracter industrial a fost revitalizată într-un lifestyle center occidental, printr-o investiție totală ce depășește 442 de milioane de euro.

De curând, Iulius Mall a primit certificarea LEED® Gold din partea US Green Building Council, după ce, în 2014, fusese certificat LEED® Silver. Procesul de certificare este un angajament continuu asumat pentru a reduce amprenta de carbon a Iulius Mall. Distincția obținută anul acesta a marcat progresul Iulius Mall, datorită atenției acordate gestionării sustenabile a spațiilor verzi, a suprafețelor exterioare și a deșeurilor, a îmbunătățirii eficienței energetice, a reducerii consumului de apă și asigurării unei calități ridicate a aerului interior.

„Suntem deosebit de încântați de faptul că, în urma investițiilor realizate și a politicilor implementate, Iulius Mall a reușit să evolueze la capitolul <<clădire verde>> și să înregistreze performanțe majore la nivelul indicatorilor de sustenabilitate. Totodată, rezultatul este cea mai bună dovadă de recunoaștere a faptului că proiectele noastre contribuie la crearea unor comunități mai durabile și reprezintă pași concreți spre un mediu mai sănătos și prietenos cu oamenii”, a declarat Dan Adrian Chelaru, Group Sustainability Officer al companiei IULIUS.

„Certificarea LEED® Gold obținută de Iulius Mall reprezintă confirmarea alinierii la practicile sustenabile de operare și mentenanță internaționale. Ne bucurăm că am făcut parte din acest proces, în care Iulius Mall a demonstrat că o echipă dedicată și investițiile pentru un viitor sustenabil generează efecte imediate în eficiența consumului de energie, optimizarea consumului de apă, protecția mediului înconjurător prin gestionarea sustenabilă a deșeurilor și implementarea de politici de achiziții și curățenie ecologice”, a declarat Roxana Isopescu, LEED AP O+M, Senior Sustainability Consultant, Green and Healthy Buildings Certifications Division, Colliers.
Pe lângă respectarea celor mai înalte cerințe tehnice moderne, soluțiile implementate, confort și siguranță, Iulius Mall dispune, prin localizarea în ansamblul Iulius Town, de 600 locuri de parcare pentru biciclete, de spații de încărcare pentru mașinile electrice, acces foarte bun la mijloacele de transport în comun, pentru a reduce poluarea și diminuarea folosirii mașinilor personale, și de acces la un parc de aproximativ 5 hectare.

Sistemul de rating LEED® (Leadership in Energy and Environmental Design), elaborat de U.S. Green Building Council, reprezintă cel mai important program destinat clădirilor, locuințelor și comunităților, care sunt proiectate, construite, întreținute și operate cu scopul de a obține o performanță îmbunătățită din punct de vedere al sănătății mediului și oamenilor. A fost conceput în anul 1993, în Statele Unite ale Americii, și s-a răspândit în întreaga lume, fiind utilizat în 167 țări, pe toate continentele.

Compania IULIUS este singurul dezvoltator și operator de proiecte mixed-use de regenerare urbană din România, cu o experiență de peste 20 de ani în real estate. Portofoliul este compus din două proiecte mixte (Palas Iași și Iulius Town Timișoara), rețeaua națională Iulius Mall (Iași, Cluj-Napoca, Suceava) și 13 clădiri de birouri clasa A (7 la Iași și câte 3 la Cluj-Napoca și Timișoara).

Sustenabilitatea este integrată în modelul de business IULIUS. Compania deține singura rețea națională de mall-uri certificată LEED® din România. Totodată, imobilele de birouri din portofoliu au certificări pentru clădiri verzi. În ansamblul Iulius Town Timișoara, United Business Center 3 a fost certificată LEED® PLATINUM, United Business Center 1  - LEED® Gold Core&Shell Development, iar United Business Center 2  - LEED® Gold Existing Buildings Operations and Maintenance.

Ansamblul mixt Palas Iași este singurul proiect certificat LEED® Neighborhood Development din Europa Centrală și de Est. Totodată, Palas Campus, cel mai mare pol de business din afara Capitalei, care se construiește la Iași, se află simultan în două procese de certificare – EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) și LEED®.

viewscnt
Afla mai multe despre
iulius mall
iulius town