La ce se uită românii când cumpără o locuință

La ce se uită românii când cumpără o locuință

Sursa foto: Profit.ro / Laszlo Raduly

Profit.ro
Profit.ro
scris 18 dec 2015

Persoanele interesate de achiziția unei locuințe din segmentul mediu al pieței din Capitală sunt, în prezent, mult mai interesate de confort și de calitate decât de preț, conform unei analize realizate de HomeFinders, companie de consultanță dedicată cumpărătorilor. Aproximativ 45% dintre cei care vor să-și cumpere o casă lucrează în domeniul IT.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

HomeFinders a analizat profilele a peste 600 de clienți interesați de un serviciu de reprezentare a cumpărătorilor. Conform datelor companiei, cei mai mulți cumpărători au un buget de achiziție cuprins între 70.000 și 100.000 de euro și vârste cuprinse între 25 și 45 de ani. O analiză a domeniilor de activitate indică o preponderență a domeniului IT (aproximativ 45%) și finanțe-bănci (aproximativ 25%).

"În prezent, acești cumpărători acordă o atenție mai mare poziționării locuinței, calității construcției și finisajelor. Uneori, ei sunt dispuși să renunțe la o locuință cu un preț foarte accesibil în favoarea alteia care le întrunește criteriile legate de poziționare, compartimentare și calitate a construcției. Unul dintre cele mai importante lucruri pe ei le așteaptă de la o locuință este confortul și sunt mai dispuși decât în trecut să-și mărească bugetul de achiziție pentru a găsi proprietatea pe care și-o doresc", se arată într-un comunicat al firmei de consultanță imobiliară HomeFinders.

Persoanele interesate de achiziția unei locuințe din segmentul rezidențial mediu sunt, de regulă, aflate la prima achiziție și uneori la a doua achiziție, determinată de necesitatea unui spațiu mai mare. În peste 70% din cazuri, achiziția este realizată, parțial sau integral, cu ajutorul unui credit imobiliar standard.

Pentru acești cumpărători, accesul la mijloacele de transport în comun este un criteriu esențial în alegerea viitoarei case, precum și apropierea față de puncte de interes: loc de muncă, grădiniță, școală, parc etc. Din acest motiv, zonele de interes sunt cele semicentrale, centrale și de nord, iar Tineretului este unul dintre cele mai căutate cartiere.

Peste 60% dintre cumpărători achiziționează un apartament într-un bloc vechi, construit după anul 1977, iar 40% se orientează către apartamente aflate în blocuri construire după anul 2000. Cel mai căutat tip de apartament este acela de trei camere, situat la etaj intermediar.

viewscnt
Afla mai multe despre
locuinte
studiu
homefinders