Lucrările de construcții au crescut cu 8,7% în februarie, susținute de activitățile de reparații capitale

Lucrările de construcții au crescut cu 8,7% în februarie, susținute de activitățile de reparații capitale
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 apr 2016

Lucrările de construcții au crescut, în a doua lună a acestui an, cu 8,7% față de aceeași februarie 2015, susținute de avansul puternic al lucrărilor de reparații capitale, potrivit datelor publicate, vineri, de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ianuarie, lucrările de construcții au crescut cu 6,7% față de aceeași perioadă din 2015. Cumulat pe primele două luni, construcțiile au avansat cu 4,3% față de perioada similară a anului trecut, scrie News.ro

Statisticile oficiale arată că, în februarie 2016, s-au înregistrat creșteri, comparativ cu a doua lună din anul trecut, la clădirile nerezidențiale, cu 17,2%, la clădirile rezidențiale, cu 17%, și la construcțiile inginerești, cu 0,6%.

"Pe elemente de structură au avut loc creșteri astfel: lucrările de reparații capitale cu 37,6%, lucrările de construcții noi cu 7,6% și la lucrările de întreținere și reparații curente cu 2%", se arată în comunicatul INS.

EXCLUSIV Doi români negociază preluarea Lido, pe care vor să-l transforme în cel mai luxos hotel din București CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Doi români negociază preluarea Lido, pe care vor să-l transforme în cel mai luxos hotel din București

Statistici anterioare publicate de Institutul de Statistică au arătat că numărul de autorizații de construcții pentru clădiri rezidențiale a revenit pe creștere în a doua lună a acestui an, cu un avans de 11,6% față de aceeași perioadă din 2015, până la 2.509, după ce indicatorul scăzuse puternic în prima lună din 2016.

Anul trecut, numărul de locuințe terminate a crescut cu 10,4% față de 2014, până la 47.017, după șase ani la rând de scădere, dar rămâne semnificativ mai mic decât nivelul de dinainte de criză.

În 2008, an de vârf pentru construcțiile din România, s-au finalizat 64.414 de locuințe.

viewscnt
Afla mai multe despre
constructii
ins