Lucrările de construcții, în urcare

Lucrările de construcții, în urcare
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 feb 2021

Volumul lucrărilor de construcții a crescut anul trecut față de anul 2019, ca serie brută, cu 15,9%, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS) date luni publicității.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Pe elemente de structură au avut loc creșteri la lucrările de reparații capitale (+46,0%), lucrările de întreținere și reparații curente (+24,4%) și la construcțiile noi (+9,3%), scrie Agerpres.

INEDIT În pandemie, investitori români cumpără locuințe în Scoția CITEȘTE ȘI INEDIT În pandemie, investitori români cumpără locuințe în Scoția

Pe obiecte de construcții au avut loc creșteri astfel: construcții inginerești (+18,5%), clădirile rezidențiale (+17,8%) și la clădirile nerezidențiale (+10,9%).

Conform INS, volumul total al lucrărilor de construcții a crescut, în decembrie 2020, comparativ cu noiembrie 2020, ca serie brută, cu 21,5%, creștere evidențiată astfel: lucrările de reparații capitale (+27,7%), lucrările de construcții noi (+27,1%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (+3,2%).

Pe obiecte de construcții, s-au evidențiat creșteri astfel: clădirile rezidențiale (+31,3%), clădirile nerezidențiale (+21,3%) și la construcțiile inginerești (+17,9%).

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcții a crescut cu 2,2%, creștere evidențiată la lucrările de construcții noi (+5,3%). Lucrările de întreținere și reparații curente și lucrările de reparații capitale au scăzut cu 10,0%, respectiv cu 0,4%.

eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți CITEȘTE ȘI eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți

Pe obiecte de construcții, seria ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate indică creșteri ale volumului clădirilor rezidențiale (+8,3%), clădirilor nerezidențiale (+2,3%) și ale construcțiilor inginerești (+1,3%).

De asemenea, în decembrie 2020, comparativ cu decembrie 2019, volumul total al lucrărilor de construcții, ca serie brută, a crescut cu 12,6%. Pe elemente de structură au fost înregistrate creșteri ale volumului lucrărilor de reparații capitale (+24,2%) și ale lucrărilor de construcții noi (+19,0%). Lucrările de întreținere și reparații curente au scăzut cu 8,6%.

Pe obiecte de construcții, seria brută evidențiază creșteri ale volumului lucrărilor de construcții inginerești (+22,5%) și ale clădirilor rezidențiale (+14,5%). Clădirile nerezidențiale au scăzut cu 0,7%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescut cu 16,5%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creșteri la lucrările de reparații capitale (+30,3%) și la lucrările de construcții noi (+17,1%).

Lucrările de întreținere și reparații curente au scăzut cu 2,1%. Pe obiecte de construcții, seria ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate indică creșteri ale volumului construcțiilor inginerești (+26,7%) și ale clădirilor rezidențiale (+15,4%). Clădirile nerezidențiale au scăzut cu 1,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
constructii
ins