Calcul - Apartamentele și casele se vor scumpi cu până la 15% în perioada următoare

Calcul - Apartamentele și casele se vor scumpi cu până la 15% în perioada următoare
scris 13 feb 2021

Apartamentele și casele se vor scumpi cu până la 15% în următoarea perioadă, estimează experții imobiliari. Este efectul creșterii prețurilor materialelor de construcții. Veștile îi îngrijorează pe cumpărători, care au constatat deja o majorare a prețurilor și în 2020.

Timpul îndelungat petrecut acasă, odată cu mutarea serviciului în online, i-a determinat pe mulți să ia decizia de a-și cumpăra o casă, arată Prima TV.

eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți CITEȘTE ȘI eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți

“Am căutat extrem de mult în funcție de preț, de locație. Prețurile în ultimul timp au crescut destul de mult. Bugetul a fost de 90.000 de euro, m-am uitat și în București, dar ajungeau la 200.000 de euro cu ce îmi doream eu și nu am avut această sumă”, spune un cumpărător.

Materialele de construcție au înregistrat creșteri semnificative ale prețurilor, atrag însă atenția constructorii. Iar aceste creșteri se vor reflecta și în prețul final al caselor.

Interviu: Ren Zhengfei după ceremonia de deschidere a Laboratorului de Inovație Minieră Inteligentă din Taiyuan CITEȘTE ȘI Interviu: Ren Zhengfei după ceremonia de deschidere a Laboratorului de Inovație Minieră Inteligentă din Taiyuan

Reprezentantul unei firme de construcții spune că dacă anul trecut plătea 280 de lei pentru 20 de litri de vopsea, acum prețul a ajuns la 310 lei, adică o creștere de 11%: "S-au întâmplat în ultimele 2 - 3 săptămâni creșteri substanțiale ale prețurilor materiale. La ciment a fost o creștere de 15%, la cărămidă de 20 - 25%. La fier - o creștere de aproximativ 30%, la vopsea cam 10% față de anul 2020. Asta se va simți și în prețul imobilelor", potrivit Digi 24.

Majorarea prețurilor la case și apartamente se va observa în lunile următoare, spun dezvoltatorii.

INTERVIU Andrei Săvescu, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Andrei Săvescu, despre premium în business

Într-un complex de apartamente dintr-o zonă apropiată Capitalei, prețul unei locuințe cu două camere a ajuns la aproximativ 70.000 de euro. Scumpiri au apărut și în alte orașe. În Timișoara, prețul unui apartament nou a sărit de 1.200 euro/mp. Pe lângă acești bani, cei care au mașini trebuie să plătească și locul de parcare. Cele mai scumpe apartamente din țară sunt la Cluj, unde un metru pătrat util construit costă aproximativ 1.800 de euro. Pe locul al doilea se situează Capitala, cu 1.470 de euro pe metru pătrat.

viewscnt
Afla mai multe despre
apartamente
care
preturi