MAS Real Estate, proprietar al mai multor centre comerciale în orașe mici din România, a pregătit proiecte locale de peste 700 milioane euro, inclusiv un mall în locul unității militare unde a fost executat cuplul Ceaușescu

MAS Real Estate, proprietar al mai multor centre comerciale în orașe mici din România, a pregătit proiecte locale de peste 700 milioane euro, inclusiv un mall în locul unității militare unde a fost executat cuplul Ceaușescu

Silk District din Iași

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 21 mar 2019

Compania cu capital sud-african MAS Real Estate, care a cumpărat anul trecut mallurile Militari Shopping din București și Atrium din Arad, și-a extins până în 2023 parteneriatul cu Prime Kapital, firmă înființată recent de fondatorii celui mai mare investitor imobiliar din România, și are în dezvoltare zece proiecte în România în valoare de 738 milioane euro, printre care un mall în locul unității militare unde a fost executat cuplul Ceaușescu, cu detalii AICI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

MAS REI activează în România printr-un parteneriat exclusiv cu Prime Kapital, fondată de Martin Slabbert și Victor Semionov, care au pus și bazele NEPI. La începutul acestei luni, MAS REI a preluat în portofoliul propriu nouă centre comerciale din România, dezvoltate prin intermediul parteneriatului, într-o tranzacție de circa 109 milioane euro.

Ultimele date, analizate de Profit.ro, relevă că parteneriatul cu Prime Kapital a fost extins cu doi ani, până în 2023, iar compania lucrează la zece dezvoltări imobiliare în România, cu o suprafață totală de 610.000 de metri pătrați și un cost de 738 milioane euro. Compania PKM Developments, rezultatul parteneriatului dintre MAS REI și Prime Kapital, are în dezvoltare centre comerciale în suprafață de 86.600 de metri pătrați, printre care se numără o nouă achiziție în Sfântu Gheorghe – unde va fi dezvoltat un centru de 15.000 de metri pătrați. În plus, are în proces de avizare și închiriere 181.000 de metri pătrați. În această categorie intră Mall Moldova, un proiect de 100.000 de metri pătrați, care se dorește a fi cel mai mare centru de retail din afara Bucureștiului.

Compania a obținut autorizația de construire pentru proiectul Dâmbovița Mall, un centru comercial de 31.000 de metri pătrați închiriabili ce se va construi în locul unității militare din Târgoviște unde au fost executați Nicolae și Elena Ceaușescu. Mallul ar urma să fie deschis în aprilie 2020 și are printre chiriași Carrefour, Cinema City, Altex, Pepco și CCC.

Dambovita Mall

Dambovita Mall



Sud-africanii au în proces de autorizare și un mall de 50.000 de metri pătrați în Pitești, care va avea ca principal chiriaș pe Carrefour.

Investitorii vor să construiască un mall și pe o parte din terenul Upetrom 1 Mai din Ploiești și au cumpărat de la Hornbach 7,9 hectare de teren în Balotești pentru un centru comercial care va cuprinde și un magazin Lidl.

Globalworth, liderul pieței de birouri din România, își crește afacerile și portofoliul CITEȘTE ȘI Globalworth, liderul pieței de birouri din România, își crește afacerile și portofoliul

De asemenea, în pachetul de investiții locale sunt incluse și trei ansambluri rezidențiale de anvergură din București și Iași, care totalizează 3.735 de locuințe, 100.000 de metri pătrați de birouri și un hotel. Proiectul din Iași va înlocui fabrica producătorului de textile Teba Industries, iar primele locuințe și clădiri de birouri din Moldova urmează să fie lansate în al treilea trimestru din 2021.

Compania are în planul pe termen scurt extinderea a o serie de centre comerciale deținute în Europa Centrală și de Est, printr-un program investițional de 134,5 milioane euro, iar pe listă sunt incluse și Militari Shopping cu o extensie de 27.600 metri pătrați și proiectele din Slobozia, Roman și Baia Mare, care vor fi mărite cu o suprafață cumulată de 11.000 de metri pătrați.

EXCLUSIV Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci de investiții de pe Wall Street, își vinde hotelul din România, tranzacție globală de 450 milioane dolari CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci de investiții de pe Wall Street, își vinde hotelul din România, tranzacție globală de 450 milioane dolari

MAS REI obține de pe urma proprietăților operaționale din România chirii în valoare totală de 15,5 milioane euro.

În România au fost realizate anul trecut tranzacții imobiliare cu o valoare cumulată de aproximativ 957 de milioane de euro, cele mai mari achiziții fiind realizate de grupurile Dedeman, Sonae Sierra, Lion’s Head Investments și MAS Real Estate, ȋn parteneriat cu Prime Kapital, potrivit datelor companiei de consultanță Cushman & Wakefield Echinox.

viewscnt
Afla mai multe despre
mas rei
prime kapital
militari shopping
atrium arad
mall romania
dambovita mall