Meta Estate Trust iese din complexul rezidențial al milionarului Virgil Călina cu un profit de 20%

Meta Estate Trust iese din complexul rezidențial al milionarului Virgil Călina cu un profit de 20%
scris 10 sep 2022

Fondul de investiții Meta Estate Trust, format din nume grele de investitori din imobiliare, energie, transport, HoReCa și piața de capital, a încheiat cea mai importantă investiție a sa de până acum prin vânzarea participației pe care o avea în proiectul rezidențial Smart Residence Lujerului, dezvoltat de milionarul Virgil Călina în Sectorul 6, cu un câștig de 20% în decurs de un an, potrivit informațiilor Profit.ro.

Discretul om de afaceri Virgil Călina, proprietarul hotelului Ramada Nord și al uneia dintre marile companii românești de distribuție de băuturi alcoolice, a fost autorizat în primăvara acestui an să continue lucrările începute în 2008 de omul de afaceri Ion Avram la ansamblul rezidențial Primăvara Lujerului, intrat în faliment. Călina a preluat proiectul, la licitație, cu 8 milioane de euro, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Meta Estate Trust a investit 4 milioane de euro în proiectul lui Călina în septembrie anul trecut, iar acum și-a vândut participația cu 4,8 milioane de euro, marcând un randament brut de 20% raportat la euro.


Meta Estate Trust a ajuns la cota pieței AeRO ca o firmă cu capitalizare de 20 milioane euro. Promotorul proiectului vizează o valoare de 5 ori mai mare și listarea pe piața principală în 3 ani.

„Încasările obținute în urma exit-ului din Smart Residence Lujerului vor fi direcționate către dezvoltarea business-ului. În acest moment avem un pipeline solid de proiecte în care suntem în diverse stadii de negociere”, a precizat Oriol Casellas Deig, CEO Meta Estate Trust.

În acest moment, compania are investiții în 18 proiecte imobiliare în mai multe orașe din țară. De asemenea, compania a început să comercializeze deja și unitățile achiziționate în cadrul proiectelor Avrig 7, Parcului 20, Aviației Park și Mobexpert Homes din București.

Bazele Meta Estate Trust au fost puse de Eugen Voicu, cel care își leagă numele de fondurile Certinvest. Într-o majorare de capital realizată la prețul de 1,1000 lei/acțiune, proiectul a atras în acționariat nume cunoscute din business-ul românesc, precum Ovidiu Ioan Andrieș, noul proprietar al Smart Diesel (cel mai mare benzinar independent); consultantul și coach-ul Adrian Stanciu; Maria Andrei și Ionuț Nicolescu – managerii SVN România (cel mai mare vânzător de apartamente); familia Dragoș și Alexandru Bonea împreună cu afacerea lor cu amenajări interioare Delta Studio; Gabriel Stanciu, CEO-ul Alstom Transport România; Marian Alecu, unul dintre cei mai puternici oameni din industria HoReCa, acționar în lanțul City Grill; Viorel Opaiț, Business Development Director la liderul consultanților imobiliari JLL Romania; Andreea Păun, managing partner al companiei de consultanță imobiliară Griffes; Deig Oriol Casellas, fost development manager la Veranda Mall Obor; Răzvan-Grigore Găină, consilier parlamentar și fost director general al companiei de instalații Branpis Bacău; Ilinca Păun, antreprenor și fost șef al brokerului imobiliar Colliers International.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta estate trust
virgil calina