NEPI propune acționarilor dividende în valoare totală de 51,3 mil. euro sau acordarea de acțiuni noi

NEPI propune acționarilor dividende în valoare totală de 51,3 mil. euro sau acordarea de acțiuni noi
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 feb 2016

Fondul sud-african New Europe Property Investments (NEPI), printre cei mai mari investitori de pe piața locală de real estate, propune acționarilor distribuirea de dividende în valoare cumulată de 51,3 milioane de euro sau acordarea de acțiuni noi în echivalent pentru a doua jumătate a anului trecut. Fondul vrea să plătească 17,17 eurocenți pe acțiune pentru cele șase luni încheiate la data de 30 decembrie 2015, care combinată cu profitul distribuibil pentru prima jumătate a anului financiar, duce la o distribuție de 35,34 eurocenți pe acțiune pentru 2015, respectiv 105,5 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acționarilor li se oferă posibilitatea de a opta între a primi o restituire de capital, prin emisiunea de noi acțiuni NEPI, sau dividendul in numerar. Acționarii vor primi dividendul în numerar, cu excepția celor care optează pentru restituirea de capital.

Numărul de acțiuni noi la care un acționar are dreptul în ceea ce privește restituirea de capital va fi stabilit în funcție de raportul dintre dividendul în numerar, de 17,17 eurocenți pe acțiune, și prețul de referință, un discount de până la 5% la media prețului ponderat cu valoarea tranzacțiilor pe cinci zile (mai puțin dividendul în numerar) al acțiunilor NEPI pe Bursa de la Johannesbourg (convertit în euro pentru acțiunile emise în România și Marea Britanie), la sau înainte de 26 februarie 2016.

NEPI are angajate fonduri pentru dezvoltări și achiziții de peste 300 milioane euro CITEȘTE ȘI NEPI are angajate fonduri pentru dezvoltări și achiziții de peste 300 milioane euro

Restituirea de capital este implementata cu scopul de a oferi acționarilor posibilitatea să își majoreze acțiunile deținute în NEPI și să se mențină o flexibilitate în ceea ce privește resursele de numerar ale companiei. Dividendul în numerar va fi plătit din profitul distribuibil al companiei. Noile acțiuni, care vor fi emise în baza restituirii de capital, vor fi finanțate prin reducerea primei de capital a companiei (reducere a capitalului). NEPI deține 298.590.564 acțiuni ordinare emise la 0,01 euro fiecare.

Dividendul propus de companie pentru a doua jumătate a anului trecut este cu 5% mai redus decât cel acordat din profitul din primul semestru, de 18,17 eurocenți pe acțiune. Atunci, valoarea totală a dividendelor propuse a fost de 52,3 milioane de euro, însă cei mai mulți acționari au optat pentru acțiuni noi.

NEPI a raportat anul trecut un profit atribuibil acționarilor de 158,3 milioane de euro, în creștere cu 60% față de rezultatul raportat în 2014.

Fondul deține active imobiliare de circa 2,2 miliarde de euro în România și este listat pe bursele de valori din Londra, Johannesburg și București. La București, fondul are o capitalizare de 12,6 miliarde de lei (2,8 miliarde de euro) la cotația de joi a acțiunilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
nepi
dividende
actionari