NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de malluri din România, se bazează pe vânzările în creștere ale Auchan și Carrefour, după închiderea magazinelor din cauza coronavirus

NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de malluri din România, se bazează pe vânzările în creștere ale Auchan și Carrefour, după închiderea magazinelor din cauza coronavirus
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 24 mar 2020

NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor imobiliar din România după valoarea activelor, a anunță faptul că retailerii internaționali și naționali mari, companii cu active sau cifre de afaceri de peste 200 de milioane de euro, ocupă 67% din suprafața închiriabilă deținută de companie, ceea ce reduce riscul de neplată a chiriei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De asemenea, Auchan și Carrefour, care se estimează că vor avea vânzări mai mari decât de obicei în perioada următoare, sunt doi dintre cei mai mari chiriași ai NEPI Rockcastle. Aproximativ 91,2% din veniturile brute din închiriere ale grupului provin din chiria fixă și doar 3,3% este chirie variabilă (plătită în funcție de încasări, peste chiria fixă). Raportul costurilor de ocupare ale chiriașilor NEPI Rockcastle a fost de 11,9% în 2019, ceea ce este prudent în conformitate cu standardele industriei, transmite compania.

„Grupul continuă să poarte un dialog regulat cu partenerii săi și încurajează utilizarea stimulentelor fiscale și monetare oferite de guverne“, se precizează în anunțul companiei.

Afacerile considerate neesențiale de către autorități, care sunt localizate în centrele comerciale ale grupului din Bulgaria, Cehia, Croația, Lituania, Polonia, România, Serbia și Slovacia sunt închise temporar. Proprietățile de birouri ale grupului sunt complet funcționale, însă multe companii (inclusiv NEPI Rockcastle) au implementat politici de muncă de acasă pentru a limita interacțiunile sociale.

Cel mai mare vânzător de locuințe din România: Tranzacțiile pe piața rezidențială vor scădea drastic CITEȘTE ȘI Cel mai mare vânzător de locuințe din România: Tranzacțiile pe piața rezidențială vor scădea drastic

Portofoliul de proprietăți deținute de grupul sud-african a fost evaluat la 6,3 miliarde de euro la sfârșitul anului viitor, ponderea activelor românești fiind de 38%, cea mai mare dintre piețele pe care compania activează.

La nivelul centrelor comerciale din România, NEPI Rockcastle a înregistrat o creștere de 6,3% a veniturilor operaționale nete, în timp ce vânzările retailerilor chiriași au crescut cu 10,5% pe parcursul lui 2019.

NEPI Rockcastle are în România 17 malluri. La finalul anului trecut, grupul și-a vândut întregul portofoliu de clădiri de birouri din România către AFI Europe, într-o tranzacție evaluată la 309,2 milioane euro.

Asociația Investitorilor de Real Estate din România, organism care reunește cei mai mari proprietari de clădiri din țară, printre care și NEPI Rockcastle, a transmis un set de propuneri Guvernului, în contextul crizei create de coronavirus, și se așteaptă să aibă probleme la încasarea chiriilor pentru spațiile de retail și birouri, deoarece firmele sunt nevoite să își întrerupă activitatea.

viewscnt
Afla mai multe despre
nepi rockcastle
auchan
carrefour
coronavirus