Numărul de autorizații pentru construcția de locuințe a crescut cu 4,5% în martie

Numărul de autorizații pentru construcția de locuințe a crescut cu 4,5% în martie
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 apr 2017

Numărul de autorizații de construcții pentru clădiri rezidențiale a crescut în martie cu 4,5% față de aceeași lună a anului anterior, până la 3.489, avansul fiind generat mai ales de majorarea cererii în Moldova și în zona Capitalei, arată datele publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În februarie, numărul de autorizații a scăzut cu 5,7% față de februarie 2016, până la 2.367, după un avans de 9,2% în ianuarie, scrie News.ro.

Cumulat, în primuele trei luni din acest an, numărul de autorizații de construcție pentru locuințe a crescut cu 1,9% față de primul trimestru din 2016, până la 7.417.

Din numărul de autorizații eliberate în martie 2017, 62,1% au fost în localități rurale.

Față de a treia lună din 2016, cea mai mare creștere a numărului de autorizații a fost înregistrată în județele din Moldova,  iar cea mai mare scădere în Muntenia.

Dragnea: Săptămâna următoare luăm decizia pe cota de TVA de 0% pentru livrările de locuințe. Am putea renunța la propunere CITEȘTE ȘI Dragnea: Săptămâna următoare luăm decizia pe cota de TVA de 0% pentru livrările de locuințe. Am putea renunța la propunere

"În luna martie 2017 față de aceeași lună a anului precedent, se remarcă o creștere a numărului de autorizații de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale (+150 autorizații), creștere reflectată în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Est și București-Ilfov (+114 autorizații fiecare), Sud-Est și Centru (+43 fiecare) și Sud-Vest Oltenia (+5). Scăderi s-au înregistrat în următoarele regiuni de dezvoltare: Sud-Muntenia (-94 autorizații), Vest (-43) și Nord-Vest (-32)”, a informat INS.

În 2016, numărul de autorizații pentru clădiri rezidențiale a scăzut cu 1,2% față de anul anterior, până la 38.653, declinul fiind generat mai ales de reducerea cererii în zona Capitalei, în Moldova și în Muntenia.

În 2015, autoritățile au eliberat 39.112 de autorizații de construcție pentru clădiri rezidențiale, în creștere cu 3,8% față de anul precedent.

În perioada 2009-2014, numărul de autorizații pentru clădiri de locuințe - care includ atât locuințele unifamiliale, cât și blocurile de apartamente - au scăzut cu 38%, arată statisticile oficiale, pe fondul căderii cererii de locuințe din partea populației.

viewscnt
Afla mai multe despre
autorizatii pentru constructie
ins